123
6+KunstwerkplaatsOktober - December 2020
Home > Activiteiten > Exposities > Pet’s Shop

Pet’s Shop

Groeit jouw speelgoedkast elk jaar voller en voller, en is één vrijmarkt per jaar niet genoeg om van je oude spullen af te komen? Ho, stop: niet weggooien! Na een bezoek aan Pet’s Shop ontwaakt gegarandeerd de verzamel-kunstenaar in jezelf. Leer van de ‘meester’ en maak van je oude rommel gloednieuwe toffe kunst.

Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden is een echte verzamelaar. Al jaren verzamelt hij alles wat los en vast zit en sorteert al die duizenden spullen. Vooral speelgoed in alle vormen en maten vindt hij interessant. Als je ziet hoeveel speelgoed wij weggooien worden je ogen vast zo groot als schoteltjes!

In onze expositieruimte richten wij een heuse shopping mall in, een miniwinkelcentrum met allemaal winkeltjes. En in die winkeltjes vinden we de speelgoedverzamelingen van Pet. Van zijn verzamelingen oud speelgoed weet Pet weer hele nieuwe kunstwerken te maken.

In Pet’s Shop worden ook werkplaatsen ingericht waar je zelf aan de slag kunt met het verzamelde materiaal. Kom spellen spelen met vreemde pionnen, ontwerp nieuwe werelden voor je playmobil, pimp je eigen pet of vorm een cassette om tot flitsende accessoire. Schud de verzamelaar in je wakker en ontdek hoe je oud speelgoed kunt transformeren naar een next level!

PLAN JE BEZOEK

Belangrijk
Check voor je bezoek onze corona-maatregelen.

Data
Van 3 oktober t/m 6 december elke zaterdag en zondag. Extra open tijdens de herfstvakantie (wo 21, do 22 en vr 23 oktober).

Tijden
Tussen 12 en 17 uur zijn er verschillende tijdslots. Max. 6 bezoekers per tijdslot. Een bezoek duurt 2 uur.

Op 5 en 6 december zijn er afwijkende tijdens ivm de sale.

Leeftijd
Pet’s Shop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Locatie
Je vindt Pet’s Shop in onze expo-ruimte het Gebouw. Navigeer naar Madridstraat 1 en parkeer bij het schoolgebouw.

Toegankelijkheid
Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

 

Hoe maken we Pet's Shop coronaproof?
  • Alle bezoekers van Pet’s Shop kopen vooraf een kaartje. Op deze manier kunnen wij het aantal bezoekers goed reguleren en hebben we alle benodigde gegevens voor eventueel contactonderzoek.
  • Je reserveert voor een specifiek tijdslot. Per tijdslot is er plek voor max. 6 bezoekers. Een bezoek duurt 2 uur. Het programma van Pet’s Shop is zo vormgegeven dat er voldoende doorstroom plaatsvindt en de 1,5 meter kan worden gewaarborgd. Er zijn maximaal 24 bezoekers tegelijkertijd in onze expo-ruimte Het Gebouw.
  • Zorg dat je max. 5 minuten van tevoren aanwezig bent. Dit voorkomt dat het te druk wordt in Pet’s Shop.
  • Op De Vrijstaat hanteren we aangescherpte hygiëneregels (zie foto). We vragen onze bezoekers deze regels vooraf goed door te nemen en bij klachten thuis te blijven. Waar mogelijk proberen we je bezoek te verzetten naar een nieuwe datum.
  • We adviseren iedereen van 13 jaar en ouder om een mondkapje te dragen tijdens hun bezoek aan Pet’s Shop. Onze Vrijstaat-medewerkers dragen een mondkapje.
  • Mocht je vragen hebben over je bezoek aan Pet’s Shop en hoe we de verspreiding van COVID-19 proberen te voorkomen, neem dan contact met ons op via info@devrijstaat.nl. Tijdens je bezoek kun je met je vragen terecht bij één van onze Vrijstaat-medewerkers.
MET DE KLAS NAAR PET'S SHOP

Bij PET’S SHOP ontwikkelen we een educatief programma voor het primair onderwijs. Dit bestaat uit een bezoek aan De Vrijstaat, eventueel aangevuld met een les in de klas.

Bij onze exposities bieden wij qua educatief programma drie opties:

Optie A – bezoek van 2 uur: 7,50 euro per leerling*
De leerlingen worden tijdens hun bezoek aan onze expo-ruimte begeleid door twee ervaren educatie-medewerkers van De Vrijstaat en maken kennis met de werkwijze en inspiratie van de kunstenaar. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan het werk met de materialen en technieken van deze kunstenaar.

Optie B – bezoek van 2 uur met de kunstenaar: 10 euro per leerling*
De kunstenaar vertelt zelf over zijn of haar werk, beantwoordt vragen en werkt zij aan zij met de leerlingen tijdens de workshops.

Optie C – bezoek van 2 uur met de kunstenaar en een les in de klas van 1 uur: 15 euro per leerling*
Voor meer verdieping komt de kunstenaar nog een les in de klas geven.

* Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op een groepsgrootte van minimaal 25 leerlingen. Alle prijzen zijn inclusief materiaalkosten en 21% BTW (expositiebezoek) / 0% BTW (lessen in de klas).

Praktische informatie

Doelgroep
Groep 3 t/m 8

Discipline
Beeldende kunst

Data
3 oktober t/m 6 december 2020

Locatie
Het Gebouw (de expo-ruimte van De Vrijstaat)

Kosten
Vanaf € 7,50 per leerling

Meer informatie
Check onze speciale pagina voor scholen

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP
SAMEN MET

PET’S SHOP wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht en Fonds voor Cultuurparticipatie.