123
  • 6+elke dagGezinsbezoek Radio VrijstaatLocatieDe Vrijstaat

    Vanaf 1 juni is het weer mogelijk om Radio Vrijstaat te bezoeken. Speciaal voor gezinnen gaat onze radiostudio open op afspraak. In anderhalf uur leren we je de kneepjes van het radiovak en maken jullie je eigen podcast. Check vooraf onze hygiëneregels en coronarichtlijnen.

    Wissen
  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

6+KunstwerkplaatsOktober - December 2020
Home > Activiteiten > Exposities > Pet’s Shop

Pet’s Shop

Groeit jouw speelgoedkast elk jaar voller en voller, en is één vrijmarkt per jaar niet genoeg om van je oude spullen af te komen? Ho, stop: niet weggooien! Na een bezoek aan Pet’s Shop ontwaakt gegarandeerd de verzamel-kunstenaar in jezelf. Leer van de ‘meester’ en maak van je oude rommel gloednieuwe toffe kunst.

Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden is een echte verzamelaar. Al jaren verzamelt hij alles wat los en vast zit en sorteert al die duizenden spullen. Vooral speelgoed in alle vormen en maten vindt hij interessant. Als je ziet hoeveel speelgoed wij weggooien worden je ogen vast zo groot als schoteltjes!

In onze expositieruimte richten wij een heuse shopping mall in, een miniwinkelcentrum met allemaal winkeltjes. En in die winkeltjes vinden we de speelgoedverzamelingen van Pet. Van zijn verzamelingen oud speelgoed weet Pet weer hele nieuwe kunstwerken te maken.

In Pet’s Shop worden ook werkplaatsen ingericht waar je zelf aan de slag kunt met het verzamelde materiaal. 3D sculpturen bouwen van oude videobanden? Een kunstwerk maken van glimmende CD’s? Knuffels verbouwen tot mode accessoires? Pokemonkaarten verwerken in een kunstige collage?

Schud de verzamelaar in je wakker en ontdek hoe je oud speelgoed kunt transformeren naar een next level!

PLAN JE BEZOEK

Data
Vanaf 3 oktober t/m 6 december

Leeftijd
Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Locatie
Je vindt Pet’s Shop in onze expo-ruimte het Gebouw. Navigeer naar Madridstraat 1 en parkeer bij het schoolgebouw.

Toegankelijkheid
Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

 

MET DE KLAS NAAR PET'S SHOP

Bij PET’S SHOP ontwikkelen we een educatief programma voor het primair onderwijs. Dit bestaat uit een bezoek aan De Vrijstaat, eventueel aangevuld met een les in de klas.

Bij onze exposities bieden wij qua educatief programma drie opties:

Optie A – bezoek van 2 uur: 7,50 euro per leerling*
De leerlingen worden tijdens hun bezoek aan onze expo-ruimte begeleid door twee ervaren educatie-medewerkers van De Vrijstaat en maken kennis met de werkwijze en inspiratie van de kunstenaar. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan het werk met de materialen en technieken van deze kunstenaar.

Optie B – bezoek van 2 uur met de kunstenaar: 10 euro per leerling*
De kunstenaar vertelt zelf over zijn of haar werk, beantwoordt vragen en werkt zij aan zij met de leerlingen tijdens de workshops.

Optie C – bezoek van 2 uur met de kunstenaar en een les in de klas van 1 uur: 15 euro per leerling*
Voor meer verdieping komt de kunstenaar nog een les in de klas geven.

* Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op een groepsgrootte van minimaal 25 leerlingen. Alle prijzen zijn inclusief materiaalkosten en 21% BTW (expositiebezoek) / 0% BTW (lessen in de klas).

Praktische informatie

Doelgroep
Groep 3 t/m 8

Discipline
Beeldende kunst

Data
3 oktober t/m 29 november 2020

Locatie
Het Gebouw (de expo-ruimte van De Vrijstaat)

Kosten
Vanaf € 7,50 per leerling

Meer informatie
Check onze speciale pagina voor scholen

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP
SAMEN MET

PET’S SHOP wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht en Fonds voor Cultuurparticipatie.