123
6+ExpositieFebruari - Maart 2014
Home > Activiteiten > Exposities > Extra Light

Extra Light

In de winter van 2014 was De Vrijstaat twee maanden lang Extra Light. Tijdens de winterexpositie tonen we in het Gebouw het werk van LiGHT-UP. Dit kunstenaarscollectief heeft een bijzondere techniek ontwikkeld om te kunnen teken met licht. Met de happytron (een soort afstandsbediening met lichtpen) en een beamer creëer je in no time spectaculaire lichtkunstwerken. In de tentoonstelling kun je zien hoe deze lichtkunstenaars met licht kunnen toveren. In het atelier kunnen bezoekers zelf hun teken skills uitproberen.

Extra Light was te bezoeken van 1 februari t/m 20 maart 2014 in het Gebouw, de expo-ruimte van De Vrijstaat.

DE KUNSTENAARS

LiGHT-UP

Het LiGHT-UP-collectief in de stad Utrecht, bestaat voornamelijk uit beeldend kunstenaars, uitvoerende kunstenaars en creatieve codeerders. Per project kunnen er veel verschillende disciplines bij betrokken zijn, zoals muzikanten, docenten en ontwerpers. LiGHT-UP werkt altijd aan unieke manieren om traditionele kunstvormen op speelse en interactieve manieren te combineren met innovatieve nieuwe mediaconcepten. Sinds 2008 zijn zij bezig met een eigen uniek software die het mogelijk maakt om met licht te tekenen.

SAMEN MET

Extra Light is met dank aan LiGHT-UP mede dankzij de financiële steun van Gemeente Utrecht en Projectbureau Leidsche Rijn.