8+KUNSTVAKANTIEWEEKAugustus 2019
Home > Activiteiten > Kunstvakantieweek > Kunstvakantieweek 2019 – ZOO

Kunstvakantieweek 2019 – ZOO

Beleef je laatste week van de zomervakantie op De Vrijstaat tijdens de kunstvakantieweek ZOO. Vijf dagen lang werk je met diverse kunstenaars aan een stadsdierentuin die in het weekend open zal zijn voor bezoekers. ZOO is een bonte mix van beeldende kunst, dans, muziek en wetenschap waarbij de relatie tussen mens en dier centraal staat.

De kinderen werken in drie groepen met een kunstenaar aan een eigen kunstwerk. Elke groep creëert een eigen biotoop in de ZOO waar presentaties, performances en workshops onderdeel van uit maken.

Apenrots

De jongste groep werkt aan een dansperformance geïnspireerd op de Apenrots. We volgen een troep apen die in een familiaire kring samenleven. De ruzies, de vriendschap, de machtsverhoudingen en de rebellerende kinderen. Het leven op de Apenrots blijkt niet zo te verschillen van die van ons. Een week vol apekool in de apenkooi!


Jungle

De middengroep gaat met muziek aan de slag. Geluiden spelen een belangrijke rol in de dierenwereld. Met het Carnaval des Animaux als inspiratiebron maken we een beestachtig concert waarbij we de jungle tot leven brengen.

Aquarium

De jongeren gaan aan het werk om een diepzee ervaring te creëren. Met lichtgevende sculpturen, soundscapes en wonderlijke recreaties. Dompel je onder in een zee van kunst en maak kennis met waterwezens die je nooit eerder zag.


Praktische informatie

26 t/m 31 augustus en 1 september 2019

De kunstvakantieweek bestaat uit een dagprogramma van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur. De deelnemers overnachten thuis.
Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is de ZOO open voor publiek tussen 14:00 en 20:00 uur en presenteren de kinderen, jongeren en kunstenaars hun werk.

8-16 jaar
De kinderen en jongeren worden naar leeftijd ingedeeld in drie groepen: een groep voor 12+, een groep voor 10-12 jaar en een groep voor 8-10 jaar. Elke groep werkt met een andere kunstenaar.

Kosten
Deelname aan de kunstvakantieweek Zoo kost 240 euro. Dit is voor het complete programma van maandag t/m zondag (inclusief avondeten op zaterdag en zondag).

Nieuwsgierig naar vorige edities of op zoek naar achtergrondinformatie over onze kunstvakantieweek?

CHECK HET HIER

Berlijn Lijn FEST

De Vrijstaat Zoo is onderdeel van het Berlijn Lijn Fest, een samenwerkingsverband van de Cultuur-as partners die zich op een denkbeeldige lijn bevinden die dwars door het Leidsche Rijn Centrum loopt. Deze partners zijn Rood|Noot, Pathé, RAUM, De Vrijstaat en de Sharing Arts Society.  Tijdens het Berlijn Lijn Fest kan het publiek uitstappen bij de verschillende Haltes aan de Berlijn Lijn om deel te nemen aaneen feestelijk cultuurprogramma.

Halte Vrijstaat

De Vrijstaat presenteert zich ook in de zomer van 2019 tijdens een meerdaags festival op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september met de Zoo. Doe mee met inspirerende workshops en bewonder de exposities en performances, gemaakt door jonge kunstenaars in samenwerking met professionals tijdens de kunstvakantieweek van De Vrijstaat.

IMPRESSIE

Wil je weten hoe het toegaat in de kunstvakantieweek van De Vrijstaat, bekijk dan het filmpje dat we gemaakt hebben van de vakantieweek in 2017.