123
6-8KETEN
Home > Activiteiten > Keten op de Vrijstaat

Kom Keten op De Vrijstaat!

Ben jij op zoek naar een plek in Utrecht waar jouw kind (6 tot 11 jaar) kan experimenteren met kunst, theater en koken? In onze Keten ontdekken we verschillende technieken, materialen en ingrediënten en laten we ons inspireren door professionele makers! 

Ontdek de vele aspecten van theater en vormgeving in de PodiumKeet (6+), leer koken en proeven in de KookKeet (8+) of ontdek materialen en kunsttechnieken in de KunstKeet (6+). Elke Keet bestaat uit blokken van 6 lessen waarin steeds een ander thema centraal staat. We sluiten de lessen af met een eindpresentatie zodat de groep kan laten zien wat ze geleerd, gedaan en gemaakt hebben.

Lees hieronder meer over de blokken van de Keten die binnenkort van start gaan.

Praktische informatie

Bij de PodiumKeet (6+), de KunstKeet (6+) en de KookKeet (8+) bestaat elk blok uit 6 lessen, inclusief een masterclass van een kunstenaar en/of eindpresentatie. Wil je verzekerd zijn van een plek in alle blokken? Meld je dan meteen aan voor een heel seizoen.

Meer info en aanmelden PodiumKeet (6+)

Meer info en aanmelden KunstKeet (6+)

Meer info en aanmelden KookKeet (8+)

Kosten

Een blok van 6 lessen PodiumKeet is 80 euro (70 met U-pas), voor de KunstKeet 85 euro (75 met U-pas) en voor de KookKeet 125 euro (110 met U-pas).

Het is mogelijk om dit bedrag te betalen met budget van de U-pas of een aanvraag in te dienen bij het Jeugdcultuurfonds. Wil je betalen met de U-pas? Neem dan contact met ons op.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

PODIUMKEET (6+)

Nieuwe blokken op 25 okt, 24 jan en 20 maart

Deze gloednieuwe Keet van De Vrijstaat is een verrassende mix van theater en beeldende kunst. Hier leer je spelenderwijs alle facetten van het theater kennen: je maakt op een laagdrempelige manier kennis met toneelspelen maar gaat ook creatief aan de slag met je handen. Maskers maken en daarmee acteren, schaduwfiguren knippen en er een voorstelling mee maken, objecten tot leven brengen in een maquette… In de PodiumKeet bouw je samen aan een wereld waar fantasie, spel en kunst samenkomen.

 

Op woensdagmiddag – lees meer en meld je aan

KUNSTKEET (6+)

Nieuwe blokken op 8 sept, 3 nov, 12 jan, 8 maart en 17 mei

Bij de KunstKeet maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met beeldende kunst, ieder blok aan de hand van nieuw thema. In het eerste blok van het nieuwe seizoen halen we onze inspiratie uit de werken van oude schildermeesters. In blok 2 werken we met textiel, om daarna in het nieuwe jaar aan de slag te gaan met fotografie en film. Het vierde blok wijden we aan feesten en vieringen – hoe geef jij uiting aan belangrijke momenten? – en we sluiten het KunstKeet-jaar af door zelf speelgoed te maken van hout en touw. 

 

Op vrijdagmiddag – lees meer en meld je aan

KOOKKEET (8+)

Nieuwe blokken op 30 okt, 8 jan, 26 feb en 3 juni

Hou je van koken of zou je het graag willen leren? En durf je jouw gerechten aan anderen te serveren? Dan is De Vrijstaat KookKeet echt iets voor jou. De KookKeet is een club van kinderen die samen met onze Vrijstaat-kok een cateringbedrijf gaat runnen. Op vijf maandagmiddagen ga je in de keuken aan de slag en leer je de kneepjes van het vak. Wat je maakt mag je mee naar huis nemen, zodat de rest van de familie het ook kan proeven. Als afsluiter verzorgt de KookKeet de catering van de eindpresentatie van onze KunstAcademie!

 

Op maandagmiddag – lees meer en meld je aan