De KattenKeet van Kato
Juni 2021

Soms vergeten we het even maar katten zijn roofdieren! De stad vormt hun jungle waar nog steeds het recht van de sterkste geldt. Voor een straatkat is overleven een gegeven en aanval de beste verdediging. Dakloos en op drift zwerven de Straatkatten door de stad op zoek naar een eigen territorium. Maar vindt maar eens een plek als alle Huispoezen hun aangeharkte binnentuintjes verdedigen en alle land bezet is door vadsige katers en luxe raspoezen.

In de nieuwe theatervoorstelling De KattenKeet van Kato van De Vrijstaat, zien we de stad door de ogen van een bende kleine roofdieren die leven op de resten van onze rijke samenleving. De afvalkeuken van Kato is de plek waar de zwerfkatten samenkomen om elkaar te ondersteunen in deze barre tijden.

Straatmuziek en straatkunst met een urban vibe, vullen deze West Side Story waarin je de kat leert kennen als nooit tevoren!

Thematiek

Armoede speelt een steeds grote rol in onze samenleving. Nooit eerder werd er zoveel gebruik gemaakt van de Voedselbank en leven er talloze gezinnen onder het bestaansminimum. Maar armoede is nog steeds een taboe om over te praten. Ook kinderen krijgen hier mee te maken. Er is misschien thuis niet voldoende geld om op sport of kunstles te gaan. Je kunt niet mee op het schooluitje of je gaat niet op vakantie.

De KattenKeet van Katospeelt zich af in een opvang voor zwerfkatten,waarin de keuken kok Kato de scepter zwaait.  Met deze nieuwe voorstelling maken we het thema armoede voor kinderen bespreekbaar. Door verhalen en ervaringen te delen kunnen bijdragen aan een samenleving waar delen en zorg voor elkaar dragen van belang zijn.

Educatief programma

Ter aanvulling op de voorstelling bieden wij een masterclass, verzorgd door de regisseur en/of acteurs van de voorstelling.

Data
Reguliere voorstellingen: vr 11 t/m zo 13 juni
Schoolvoorstellingen: ma 14 t/m wo 16 juni

Locatie
Podium Hoge Woerd (Hoge Woerdplein 1, Utrecht)

Doelgroep
Groep 6, 7 en 8

Programma
Voorstelling De KattenKeet van Kato (ongeveer 1,5 uur in totaal)

Extra
Masterclass door de regisseur en/of acteurs van de voorstelling, docentenworkshop

Discipline
Theater

Vraag vrijblijvend een offerte aan Naar het educatie-overzicht