De KattenKeet van Kato
Juni 2021

Kato runt een streetfood restaurant in een afbraakwijk van CatCity. Honderden Zwerf Katten komen daar dagelijks langs om hun buik rond te eten aan haar beroemde Myam Myam soep. Samen met haar kattenbrigade biedt zij een levendige schuilplaats voor de straatkatten uit de buurt.

Maar dan blijkt dat de KattenKeet moet worden afgebroken om plaats te maken voor een gloednieuw appartementencomplex voor de Sjieke Poezen uit de stad. De Zwerf Katten en de Sjieke Poezen komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Aan welke kant staat inspecteur Cop Cat en welke rol speelt de Myam Myam soep van Kato hierin?

De familievoorstelling De KattenKeet van Kato is een spannende thriller met een urban vibe, waarin dubbelspel gespeeld wordt door de mysterieuze kattenkop Katja!

Thematiek

Armoede speelt een steeds grote rol in onze samenleving. Nooit eerder werd er zoveel gebruik gemaakt van de Voedselbank en leven er talloze gezinnen onder het bestaansminimum. Maar armoede is nog steeds een taboe om over te praten. Ook kinderen krijgen hier mee te maken. Er is misschien thuis niet voldoende geld om op sport of kunstles te gaan. Je kunt niet mee op het schooluitje of je gaat niet op vakantie.

De KattenKeet van Katospeelt zich af in een opvang voor zwerfkatten,waarin de keuken kok Kato de scepter zwaait.  Met deze nieuwe voorstelling maken we het thema armoede voor kinderen bespreekbaar. Door verhalen en ervaringen te delen kunnen bijdragen aan een samenleving waar delen en zorg voor elkaar dragen van belang zijn.

Educatief programma

Ter aanvulling op de voorstelling bieden wij een masterclass, verzorgd door de regisseur en/of acteurs van de voorstelling.

Data
Reguliere voorstellingen: vr 11 t/m zo 13 juni
Schoolvoorstellingen: ma 14 t/m wo 16 juni

Locatie
Podium Hoge Woerd (Hoge Woerdplein 1, Utrecht)

Doelgroep
Groep 6, 7 en 8

Programma
Voorstelling De KattenKeet van Kato (ongeveer 1,5 uur in totaal)

Extra
Masterclass door de regisseur en/of acteurs van de voorstelling, docentenworkshop

Discipline
Theater

Vraag vrijblijvend een offerte aan Naar het educatie-overzicht