Expositie Petshop
3 oktober – 6 december 2020

Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden is een echte verzamelaar. Al jaren verzamelt hij alles wat los en vast zit en sorteert al die duizenden spullen. Vooral speelgoed in alle vormen en maten vindt hij interessant. Als je ziet hoeveel speelgoed wij weggooien worden je ogen vast zo groot als schoteltjes!

In onze expositieruimte richten wij een heuse shopping mall in, een miniwinkelcentrum met allemaal winkeltjes. En in die winkeltjes vinden we de speelgoedverzamelingen van Pet. Van zijn verzamelingen oud speelgoed weet Pet weer hele nieuwe kunstwerken te maken.

In Pet’s Shop worden ook werkplaatsen ingericht waar de leerlingen zelf aan de slag kunnen met het verzamelde materiaal. 3D sculpturen bouwen van oude videobanden? Aan de slag met oude CD’s? Knuffels verbouwen tot fashionstatements? Pokemonkaarten verwerken in een kunstige collage?

Schudt de verzamelaar in jou wakker en ontdek hoe je oud speelgoed kunt transformeren naar een next level.

Educatief programma

Bij de expositie ontwikkelen we een educatief programma voor het primair onderwijs. De leerlingen maken kennis met de werkwijze en inspiratie van de kunstenaar. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan het werk met de materialen en technieken van deze kunstenaar.

Doelgroep
Groep 3 t/m 8

Programma
Bezoek aan De Vrijstaat (2 uur), indien gewenst onder begeleiding van de kunstenaar

Extra
Les in de klas van de kunstenaar, docentenworkshop

Discipline
Beeldende kunst, digitale media, kunst in de openbare ruimte

Doelen
O.a. creatief denken en doen, verbeeldingskracht tonen, samenwerken, omgevingsgerichtheid en ambachtelijkheid tonen

Locatie
Het Gebouw, de expo-ruimte van De Vrijstaat (t.o. Madridstraat 1, Utrecht)

Kosten
Vanaf 7,50 euro per leerling

Naar het educatie-overzicht