OPENING ESCAPEROOM HET INNI PARK
Persbericht 29 januari 2019

UTRECHT – Vrijdag 1 februari opent in Leidsche Rijn ESCAPEROOM Het Inni Park op kunstwerkplaats De Vrijstaat. In deze spannende escaperoom werken bezoekers samen om het mysterie rond de nieuwe diersoort Inni’s op te lossen. Daphne de Bruin, artistiek leider van De Vrijstaat, vertelt wat deze escaperoom zo bijzonder maakt.

“Onze ESCAPEROOM Het Inni Park is gericht op kinderen vanaf 8 jaar. Tijdens een onverwachte zoektocht ontrafelen zij spelenderwijs wat bioloog Tina Daas allemaal te weten is gekomen over de Inni’s. Het bijzondere van een escaperoom is dat je veel verschillende vaardigheden moet inzetten. De een zal zich sneller op het denkwerk storten, terwijl de ander liever bouwt. Maar je moet samenwerken om de raadsels tot een goed einde te brengen. Je gaat echt als team aan de slag en iedereen vindt wel iets waar hij of zij goed in is.

Het gaat in ESCAPEROOM Het Inni Park niet alleen om puzzelen en ontsnappen. Op een speelse manier worden ook morele dilemma’s voorgelegd. De Inni’s worden namelijk gefokt omdat er een medicijn uit hun hoorns kan worden gemaakt. Vinden de bezoekers dat je de Inni’s daarvoor gevangen mag houden? Zo heb je het op een uitdagende manier over dierenrechten versus mensenrechten zonder dat het zwaar wordt. Het blijft een onderdeel van het spel.

ESCAPEROOM Het Inni Park is gemaakt door kunstenaar Joël Vegt in samenwerking met vier studenten Interactive Performance Design: René ’t Hart, Meike Jansen, Robbie de Gier en Emile Ponson. Binnen deze opleiding aan HKU staat het creëren van interactieve belevenissen centraal en zij weten dit dan ook als geen ander toe te passen in deze geweldige escaperoom. Samenwerken met een kunstvakopleiding is inspirerend, zowel voor de studenten als voor De Vrijstaat. Wij werken graag samen met jonge makers en bieden op deze manier onze locatie en ons programma aan om een nieuwe generatie kunstenaars in Leidsche Rijn een landingsplaats te geven.”

ESCAPEROOM Het Inni Park is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en t/m 7 april elke zaterdag en zondag te bezoeken om 12 en om 15 uur. Tijdens de voorjaarsvakantie is de escaperoom ook open op woensdag 27, donderdag 28 februari en vrijdag 1 maart. Locatie: De Vrijstaat (t.o. Madridstraat 1, Utrecht). Reserveren: www.devrijstaat.nl

—————————————————————————————————————————
Noot aan de redactie
Wilt u meer informatie over ESCAPEROOM Het Inni Park, of meer/grotere foto’s mail dan naar ynama@devrijstaat.nl of bel 030 30 30 012. Ook kunnen wij een interview met kunstenaar Joël Vegt voor u regelen.
Leden van de pers zijn uiteraard van harte welkom om vrijdag 1 februari om 16 uur tijdens de besloten VIP ronde van ESCAPEROOM Het Inni Park foto’s te komen maken. Graag horen wij het van tevoren als u erbij zult zijn.

Praktische informatie

Datum
Vrijdag 1 februari 2019

Tijd
16:00 uur

Locatie
Het Gebouw

Kosten
Deze activiteit is op uitnodiging.

CHECK HIER ALLE INFO OVER DE ESCAPEROOM