Doe mee met de fiets rally!

Vier de start van de Vuelta en doe op 5 juli mee aan een Fiets Rally van de Groene Mobiele Eenheid. Deze gezinsrally bestaat uit diverse Groene Challenges verspreid door Leidsche Rijn. Het team dat de route het snelst rijdt en de challenges goed uitvoert wint de Groene ME Trofee.

Groene Mobiele Eenheid
Leerlingen van De Vrijstaat KunstAcademie werken gedurende tien weken met kunstenaar Jasper van de Boezem aan transformers, kunstige voertuigen gebaseerd op de oerelementen van de fiets; wielen die in beweging worden gezet door de eigen (trap) kracht. Maar wat doen we met de opgewekte energie die vrij komt tijdens dit proces? De transformers zoeken naar nuttige oplossingen om deze energie te gebruiken. Wat te denken van een voertuig dat muziek kan voortbrengen, een fiets die je haar droogt, een driewieler die een verhaal vertelt of een skelter die kan koffiezetten?! De gemaakte transformers vormen samen De Groene Mobiele Eenheid, een squad van voertuigen die fun en de meest basale vorm van groene energie combineren.

Fiets mee!
Rond de presentatie van de Groene Mobiele Eenheid wordt een fietsrally voor het hele gezin gehouden. Vanaf De Vrijstaat start een rally die je als team aflegt. De rally voert je langs 6 verschillende plekken in Leidsche Rijn waar je een ‘groene challenge’ moet uitvoeren om de route naar de volgende locatie te bemachtigen. Op elk van deze locaties staat een transformer van De Vrijstaat die de aanleiding is voor de challenge. Het team dat de route het snelst rijdt en de challenges goed uitvoert wint de Groene ME Trofee.

De eindpresentatie van de Groene Mobiele Eenheid en de fietsrally vinden plaats op zondag 5 juli en is toegankelijk voor bewoners van Leidsche Rijn (inschrijving volgt).

OVER DE KUNSTACADEMIE

Inschrijvingen voor de Rally volgen later. Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!