123
  • 7+november 2022 - april 2023 TheaterKeet seizoen 2022-2023LocatieDe Vrijstaat

    Wil jij de eerste stappen op het podium zetten? Kom bij onze TheaterKeet! Je kunt je per blok aanmelden of voor een heel seizoen in één keer.

    Als een specifiek blok of de mogelijkheid tot inschrijven voor het hele seizoen vol is, mail dan naar info@devrijstaat.nl. Wij kunnen dan kijken wat er mogelijk is, eventueel met een wachtlijst.

    Wissen
  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

7+THEATERKEETjanuari - april 2023
Home > Activiteiten > TheaterKeet

TheaterKeet

Wil jij supergraag theaterles op De Vrijstaat, maar ben je nog te jong voor onze TheaterAcademie? Goed nieuws: voor iedereen van 7 t/m 10 jaar is er de TheaterKeet!

Ieder blok van de TheaterKeet heeft een thema en bestaat uit 6 lessen op donderdagmiddag. Er komt altijd een professionele theatermaker op bezoek en we sluiten het blok af met een presentatie. Wil jij je eerste stappen op het podium zetten? Meld je dan nu aan voor het nieuwe blok! Lees hieronder hoe we samen de mogelijkheden van theater op de speelvloer ontdekken.

Data en tijden 2022/2023

De TheaterKeet-lessen zijn op donderdag 15.30-16.45 uur. Elk blok bestaat uit 6 lessen, inclusief een masterclass van de professionele theatermaker. De laatste les is een eindpresentatie. 

Data blok 1 – geannuleerd
Donderdag 3, 10, 17, 24 nov, 1, 8 dec 2022

Data blok 2 
Donderdag 12, 19, 26 jan, 2, 9, 16 feb 2023

Data blok 3 
16, 23, 30 mrt, 6, 13, 20 apr 2023

Kosten

De TheaterKeet kost 80 euro per blok (6 lessen). Het is mogelijk om dit bedrag te betalen met budget van de U-pas of een aanvraag in te dienen bij het Jeugdcultuurfonds. Wil je betalen met de U-pas? Neem dan even contact met ons op.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

Blok 2: Science fiction

12 januari t/m 16 februari

Hoe kan de toekomst eruit zien? In dit blok van de TheaterKeet filosoferen we over de wereld over 1000 jaar. Wat is er na al die tijd veranderd, welke uitvindingen zijn er misschien wel gedaan, hoe zijn de mensen dan? In zes lessen scheppen we een toekomstwereld met eigen regels en wetten, waarbinnen onze zelfgemaakte scènes zich afspelen. Hiervan maken we een echte science fiction film. 

Blok 3: Hoorspel maken

16 maart t/m 20 april

Visuele prikkels zijn overal. Met alle bewegende beelden op smartphones, laptops, iPads en tv’s maar ook op bushokjes en schermen in het openbaar vervoer hebben onze ogen het maar druk. Ook in het theater zijn we vooral veel aan het kijken. Maar wat gebeurt er als we onze ogen even pauze geven? In dit blok richten we ons volledig op gehoor. We bedenken een verhaal dat alleen met geluid te vertellen is en presenteren dit live of als opname. Het thema van het verhaal sluit aan op de theatervoorstelling over een eendagsvlieg die De Vrijstaat in mei 2023 uitbrengt.