123
  • 10+oktober 2021 - juni 2022TheaterAcademie seizoen 2021-2022LocatieDe Vrijstaat

    Voor kinderen en jongeren die het theatervak in de praktijk willen leren bieden wij een traject waarin je toe werkt naar een theatervoorstelling waar je onderdeel gaat uitmaken van een professionele cast. De kinderen en jongeren spelen uiteindelijk mee in de jaarlijkse Vrijstaat-voorstelling. De lessen voor 10+ worden gegeven op de woensdagmiddag (16:00-18:00 uur). De lessen voor 12+ vinden plaats op vrijdagmiddag (16:30-18:30 uur) of vrijdagavond (18:30-20:30 uur).

    Wissen

  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

10+THEATERACADEMIEoktober 2021 - juni 2022
Home > Activiteiten > TheaterAcademie voor kinderen en jongeren > TheaterAcademie seizoen 2021-2022

TheaterAcademie seizoen 2021-2022

Voor kinderen en jongeren die het theatervak in de praktijk willen leren bieden wij een traject waarin je toe werkt naar een theatervoorstelling waar je onderdeel gaat uitmaken van een professionele cast. De kinderen en jongeren spelen uiteindelijk mee in de jaarlijkse Vrijstaat-voorstelling.

Jaartraject voor kinderen en jongeren

Ben je 10-16 jaar? Dan kun je je opgeven voor het jaartraject. In drie blokken van 8 weken werk je aan het ontwikkelen van jezelf als acteur onder leiding van een speldocent en ervaren theatermakers. Samen werk je toe naar een deelname in de jaarlijkse voorstelling van De Vrijstaat in Podium hoge Woerd. De lessen voor 10+ worden gegeven op de woensdagmiddag. De lessen voor 12+ vinden plaats op vrijdagmiddag of vrijdagavond.

Benieuwd of de TheaterAcademie iets voor jou is? Check dan de foto’s van onze voorstelling De KattenKeet van Kato door op de foto te klikken. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Thomas Lenden.

TheaterKeet 6+

Wil jij supergraag theaterles op De Vrijstaat, maar ben je nog te jong voor onze TheaterAcademie? Goed nieuws: komend seizoen gaan we door met de TheaterKeet! Dit programma bestaat uit 6 lessen waarvan de laatste les een masterclass is van een theatermaker. De TheaterKeet is voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar, die hun eerste stappen op het podium willen zetten!

TheaterAcademie (10+)

Kinderen van 10-14 jaar die graag theater maken kunnen zich inschrijven voor een jaarprogramma. In drie blokken van 8 weken werk je aan het ontwikkelen van jezelf als acteur onder leiding van een speldocent en ervaren theatermakers. (november – juni). Deze lessen en repetities worden verzorgd door de professionals van de cast en werken toe naar deelname in de jaarlijkse voorstelling van De Vrijstaat. Van basistechnieken en elementaire toneeltraining tot personage- en sceneontwikkeling; in dit jaartraject leer je de kneepjes van het vak.

De lessen
In het eerste blok krijg je elementaire spellessen en werk je aan je basisvaardigheden. Je leert je lichaam als je belangrijkste instrument kennen via fysieke trainingen, oefeningen en improvisaties.

Tijdens het tweede blok staat het ontwikkelen van personages en scenes centraal. Je gaat dan aan de slag met het thema van de voorstelling en gaat gezamenlijk invulling geven aan de scenes waarin je mee gaat spelen en die onderdeel vormen van de eindvoorstelling.

In het laatste blok repeteer je met de professionele acteurs en de regisseur samen aan de voorstelling. Uiteindelijk komt alles samen in de montageweek die voorafgaat aan de voorstellingenreeks. Op dit moment wordt de groep klaargestoomd tot echte varieté artiesten d.m.v. een training clownerie en circus.

TheaterAcademie De Vrijstaat

Praktische informatie

Leeftijd
10-14 jaar

Tijdstip
woensdagmiddag van 16:00 tot 18:00 uur*

Data lessen:
Blok 1: 27 okt, 3, 10, 17, 24 nov, 1, 8, 15 dec
Blok 2: 12, 19, 26 jan, 2, 9, 16 feb, 2, 9 maart
Blok 3: 16, 23, 30 maart, 6, 13, 20 april, 11, 18, 25 mei

Data voorstellingen
mei 2022

Locatie lessen
de boerderij van De Vrijstaat*

Kosten
375 euro (een aanbetaling van 125 euro is verplicht om je plekje te garanderen). Het is mogelijk om dit bedrag te betalen met budget van de U-pas of een aanvraag in te dienen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Neem hiervoor contact met ons op.

Toegankelijkheid
Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer

*voor de lessen in de weken voorafgaand aan de voorstelling gelden afwijkende tijden ivm doorloop en (generale) repetities. Ook wordt er dan in Podium Hoge Woerd gerepeteerd.

Let op: de voorstellingen kunnen deels binnen schooltijd vallen. Hiervoor zal vrijstelling bij de school moeten worden aangevraagd.

TheaterAcademie (12+)

Voor jongeren die theater door hun bloed voelen stromen!

Speciaal voor jongeren vanaf 12 jaar, die onderdeel uit willen maken van onze Vrijstaat Theaterfamilie, hebben we een verdiepend jaartraject. Op vrijdagmiddag of -avond werk je met een professionele docent en cast aan scènes die onderdeel zullen uitmaken van onze nieuwe Vrijstaat-voorstelling.

Op De Vrijstaat TheaterAcademie nemen we je ambities serieus en werk je samen met kunstvakstudenten, jonge professionals en oude rotten in het vak.

Praktische informatie

Leeftijd
12-16 jaar

Tijdstip
Vrijdagmiddag van 16:30 tot 18:30 uur
Vrijdagavond van 18:30 tot 20:30 uur (deze groep is vol)

Data lessen

Blok 1: 29 okt, 5, 12, 19, 26 nov, 3, 10, 17 dec
Blok 2: 14, 21, 28 jan, 4, 11, 18 feb, 4, 11 maart
Blok 3: 18, 25 maart, 1 , 8, 15, 22 april, 13, 20, 27 mei

Locatie
de boerderij van De Vrijstaat*

Kosten
375 euro (een aanbetaling van 125 euro is verplicht om je plekje te garanderen). Het is mogelijk om dit bedrag te betalen met budget van de U-pas of een aanvraag in te dienen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Neem hiervoor contact met ons op.

*voor de lessen in de weken voorafgaand aan de voorstelling gelden afwijkende tijden ivm doorloop en (generale) repetities. Ook wordt er dan in Podium Hoge Woerd gerepeteerd.

Let op: de voorstellingen kunnen onder schooltijd vallen. Daarvoor zal vrijstelling moeten worden gevraagd.