8+THEATERJuni 2014
Home > Activiteiten > Voorstellingen > RatMan

RatMan (2014)

In de reeks fabuleuze theatervoorstellingen presenteert De Vrijstaat in 2014 RatMan. Na Zwanenzang (2013),  Zwijnenstal (2012), Konijnenstad (2011) en De Wildheid van de Koe zetten theatermakers Paul Feld en Daphne de Bruin deze keer hun tanden in de rat.

Deze muzikale theatervoorstelling werd gespeeld van 4 tot en met 13 juli 2014 in de Deel van de boerderij van De Vrijstaat.

HET VERHAAL
Als weduwnaar is het niet makkelijk om je hoofd boven water te houden. Zeker niet als je acht hongerige kinderen te voeden hebt. De vrouw van RatMan is vergiftigd door het allernieuwste rattengif dat wordt ingezet tegen het Rattenvolk, dat verdreven wordt van het platteland nu de nieuwe stad in aanbouw is. De familie heeft zijn intrek genomen in de oude boerderij van De Vrijstaat waar RatMan zijn dagelijkse kostje bij elkaar probeert te scharrelen. Maar de kinderen worden steeds magerder, de honger knaagt en het mensenvoedsel lonkt.
Met de komst van Maxi Mouse, de tante van de Ratjes, komt alles extra onder druk te staan. Maxi kan de kinderen niet uitstaan en wil RatMan het liefst voor zichzelf houden. Met haar drang naar luxe en geld brengt zij het rattengezin behoorlijk in de penarie en jaagt zij zelfs de RatGang tegen zich in het harnas.

Credits

Tekst & regie
Paul Feld

Acteurs
RatMan – Dennis Coenen
Maxi Mouse – Daphne de Bruin
Grote ratten – Leerlingen van het Oosterlicht College
Kleine ratten – Leerlingen basisschool De Achtbaan

Liedteksten
Daphne de Bruin

Lichtontwerp en techniek
Charlie Feld

Zangles
Desiree Coumans
Siebe Palmen

Compositie
Erwin Tuijl

SAMEN MET

RatMan is gemaakt met dank aan basisschool De Achtbaan en het Oosterlicht College.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Elise Mathilde Fonds, het Fentener van Vlissingen Fonds en VSB Fonds.