Zomerfeest De BerlijnLijn
31 augustus en 1 september

Leidsche Rijn is een zomers feest rijker: de BerlijnLijn. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september nemen 7 cultuurlocaties je mee in een bomvol programma. Geniet van 48 uur zon, dans, muziek, performance, beeldende kunst, pony’s, film en nog veel meer. Stap op de BerlijnLijn, stempel je strippenkaart en ontdek wat de cultuurstraat van Leidsche Rijn Centrum te bieden heeft! De toegang is 99% gratis. Kans maken op een retourtje Berlijn voor 2 personen? Zoek dan de Ampelmannen op de 7 locaties en lever je volle strippenkaart in!

Het BerlijnLijnprogramma is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds, het wijkbureau Leidsche Rijn en de gemeente Utrecht.

Benieuwd naar de rest van het programma langs de BerlijnLijn en het blokkenschema?

CHECK HET HIER
Kunstdierentuin ZOO
Wilde mix van dans, muziek en beeldende kunst!

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is het terrein van kunstwerkplaats De Vrijstaat omgetoverd tot ZOO. Deze stadsdierentuin bestaat uit een bonte mix van beeldende kunst, dans, muziek en wetenschap waarbij de relatie tussen mens en dier centraal staat. ZOO bestaat uit drie biotopen met presentaties en performances: de Apenrots, de Jungle en het Aquarium. ZOO is gemaakt door kinderen, jongeren en kunstenaars tijdens de Kunstvakantieweek van De Vrijstaat. Bezoekers kunnen tijdens diverse workshops ook zelf aan de slag. De Vrijstaat doet met 3 haltes mee aan het BerlijnLijn zomerfeest: De Vrijstaat, Het Gebouw en Rood Noot.

Om 17:30 uur lopen alle deelnemers vanaf Het Gebouw in een bonte parade naar het Berlijnplein. Loop je mee?

Praktische info

Data: zaterdag 31 augustus en zondag 1 september
Tijden: 14:00 – 18:00 uur*
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: gratis
Locatie: boerderij van De Vrijstaat (Hof van Monaco 3), Het Gebouw (t.o. Madridstraat 1) en boerderij van Rood Noot (Oude Vleutenseweg 33)

Belangrijk: kom zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer ivm de beperkte parkeerruimte aan de Madridstraat en op het Berlijnplein (beide betaald parkeren).

* Voor de andere haltes langs de BerlijnLijn kunnen andere tijden gelden.

Halte De Vrijstaat

Kom naar de boerderij van De Vrijstaat en laat je overweldigen door een bonte parade van kinderen, jongeren en kunstenaars. Bij de halte De Vrijstaat vind je ZOO:

Apenrots
We volgen een troep apen die in een familiaire kring samenleven. De ruzies, de vriendschap, de machtsverhoudingen en de rebellerende kinderen. Het leven op de Apenrots blijkt niet zo te verschillen van die van ons. Bereid je voor op apekool in de apenkooi! Dit optreden wordt verzorgd door 15 Vrijstaat-kinderen onder begeleiding van danscoach Kristel van der Heijden. Tijden: 14:30, 15:30 en 16:30 uur bij de Boerderij van De Vrijstaat.

Jungle
Geluiden spelen een belangrijke rol in de dierenwereld. Met het Carnaval des Animaux als inspiratiebron maken we een beestachtig concert waarbij we de jungle tot leven brengen. Samen met actrice Gabby Bakker en muzikant Andreas Suntrop maken de kinderen een spannende performance rond een enorme kooi. Check het om 15:00, 16:00 en om 17:00 uur bij de boerderij van De Vrijstaat.

Workshops
Kom naar de Wagenschuur en doe mee met de workshop schaduwdieren maken. Of maak je eigen Sint Maarten lampion in de Hooischuur. Deze workshop wordt gegeven door kunstenaar Jurrian van den Haak, namens de Sharing Arts Society.

Halte Het Gebouw

Tijdens de Kunstvakantieweek maken de jongeren samen met kunstenaars Jan-Willem Campmans en Lisa Derksen Castillo van LIGHT-UP een diepzee-ervaring. Met lichtgevende sculpturen, soundscapes en wonderlijke recreaties. Dompel je onder in een zee van kunst en maak kennis met waterwezens die nooit eerder zag.

Ook vind je in het Gebouw het Dada Kunstcafé, ingericht door de kinderen en jongeren van De Vrijstaat KunstAcademie en kunstenaar Pluck. Kom langs voor een drankje, dompel je onder in het Dadaïsme en geniet op zondag 1 september om 15:00 en om 16:00 uur van een optreden van Soulid Rocks. Deze band won in 2019 de Grote Prijs van Leidsche Rijn. Ook kun je hier meedoen met de workshop BEEST.

Halte Rood Noot | Stal Thamen

Bij de boerderij van Rood Noot kun je je eigen stokpaardje maken. Loop jij straks met jouw eigen creatie mee in de BerlijnLijn-parade? Deze feestelijke parade start op zaterdag en zondag om 17:30 uur bij het Gebouw en loopt via de verschillende haltes naar het Berlijnplein.