De BerlijnLijn
31 augustus en 1 september 2019 | Zomerfeest

Leidsche Rijn is een zomers feest rijker: de BerlijnLijn. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september nemen 7 cultuurlocaties je mee in een bomvol programma. Geniet van 48 uur zon, dans, muziek, performance, beeldende kunst, pony’s, film en nog veel meer. Stap op de BerlijnLijn, stempel je strippenkaart en ontdek wat de cultuurstraat van Leidsche Rijn Centrum te bieden heeft! De toegang is 99% gratis.

Halte De Vrijstaat
Bij de halte De Vrijstaat vind je ZOO: een bonte mix van beeldende kunst, dans, muziek en wetenschap waarbij de relatie tussen mens en dier centraal staat. Deze stadsdierentuin bestaat uit drie biotopen met presentaties, performances en workshops: de apenrots, de jungle en het aquarium. ZOO is gemaakt door kinderen, jongeren en kunstenaars tijdens de Kunstvakantieweek van De Vrijstaat.

 

de vrijstaat kunstacademie dada-café

Halte Het Gebouw
De kinderen en jongeren van De Vrijstaat KunstAcademie toveren samen met kunstenaar Pluck het Gebouw om in een Dada kunstcafé. Kom langs voor een drankje en dompel je onder in het Dadaïsme. De Dadaïsten hielden zich bezig met verschillende kunstvormen zoals tekst, absurde optredens, collages en vormden alledaagse objecten om tot kunst. Ook waren ze kritisch over wat er in de wereld gebeurde. De kunststroming Dada begon in het Café Voltaire in Zürich, de inspiratiebron voor ons eigen kunstcafé. Het Dada kunstcafé is onderdeel van het zomerfeest De BerlijnLijn en vind je bij de halte Het Gebouw.

 

stokpaardjes stal thamen de vrijstaat

Halte Rood Noot | Stal Thamen

Bij stal Thamen op stadserf RoodNoot geeft De Vrijstaat een workshop stokpaardjes maken. Rijd met je zelfgemaakte paard dressuurproeven in de bak of maak een buitenrit over de Cultuurstraat van Leidsche Rijn!

 

 

Praktische info

Data: zaterdag 31 augustus en zondag 1 september
Tijden: 14:00 – 18:00 uur*
Leeftijd: 6+
Kosten: gratis
* Voor de andere haltes langs de BerlijnLijn kunnen andere tijden gelden.

Het BerlijnLijnprogramma is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds, het wijkbureau Leidsche Rijn en de gemeente Utrecht.

Benieuwd naar de rest van het programma langs de BerlijnLijn?

CHECK ALLE INFO