Expositie Flower Bomb
2021

Kunstenaar Jolanda Schouten laat zich inspireren door de natuur. Zij schildert hele grote doeken vol bladeren, bloemen en planten. Als je tussen haar werk door loopt, lijkt het wel alsof je door een sprookjestuin loopt. Of een jungle!

Met de expo Flower Bomb zoomen we in op de kracht van de natuur. De natuur inspireert ons niet alleen tot het maken van prachtige kunstwerken, we kunnen ook veel leren van de natuur. Door goed te kijken naar voorbeelden uit te natuur kunnen we dingen uitvinden die heel nieuw en modern zijn, maar die in de natuur al miljoenen jaren bestaan.

De expo staat is het hele jaar geopend want in de natuur verandert alles ook per seizoen. Naast de bloementuin die Jolanda bouwt met haar schilderijen, komt ook ruimte voor een expositie die per seizoen wisselt. Ook richten we een Geurlab in waar we kunnen experimenteren met onze neus. Bepaalde geuren kunnen je zomaar meenemen op een tijdreis naar het verleden.

Er wordt een theetuin gecreëerd waar we de natuur kunnen proeven en in het Tuinatelier mag je zelf proberen of je de natuur kunt vangen met je kwast. En als het weer het toelaat dan veroveren we de buitenruimte van het Gebouw door middel van Guerrilla Gardening. Klinkt dat spannend of niet?!

Educatief programma

Bij de expositie ontwikkelen we een educatief programma voor het primair onderwijs. De leerlingen maken kennis met de werkwijze en inspiratie van de kunstenaar. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan het werk met de materialen en technieken van deze kunstenaar.

Doelgroep
Groep 3 t/m 8

Programma
Bezoek aan De Vrijstaat (2 uur), indien gewenst onder begeleiding van de kunstenaar

Extra
Les in de klas van de kunstenaar, docentenworkshop

Discipline
Beeldende kunst, digitale media, kunst in de openbare ruimte

Doelen
O.a. creatief denken en doen, verbeeldingskracht tonen, samenwerken, omgevingsgerichtheid en ambachtelijkheid tonen

Locatie
Het Gebouw, de expo-ruimte van De Vrijstaat (t.o. Madridstraat 1, Utrecht)

Kosten
Vanaf 7,50 euro per leerling

Naar het educatie-overzicht