Aangescherpte maatregelen tegen coronavirus
25 maart 2020

Sinds maandag 23 maart gelden er aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.
Eén van de maatregelen is dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni, ook met minder dan 100 mensen. Dit betekent voor De Vrijstaat dat:

 • RADIO VRIJSTAAT tot 1 juni niet meer open zal gaan voor publiek.
 • er tot 1 juni geen kinderfeestjes op De Vrijstaat kunnen worden gevierd.
 • de Theaterweek (12+) in de meivakantie niet door zal gaan.

Voor onze langlopende activiteiten (KunstAcademie, TheaterAcademie, KookKeet, KunstKeet, BSO-carrousel en schooltrajecten) kijken we naar de maatregelen die gelden voor scholen en BSO’s. We zijn erg benieuwd of zij na 6 april weer open zullen gaan en wat dat dan voor onze bovengenoemde activiteiten zou kunnen betekenen. We hopen hier volgende week meer duidelijkheid over te kunnen bieden.

De Vrijstaat sluit tijdelijk haar deuren
15 maart 2020

Vandaag heeft het Kabinet aanvullende maatregelen afgekondigd in de aanpak van het coronavirus. Nu scholen en BSO’s moeten sluiten gaat ook De Vrijstaat per direct dicht voor publiek. Dit betreft al onze activiteiten.

We zullen ons best doen om met al onze bezoekers en deelnemers contact op te nemen, zodat we hen kunnen informeren wat deze beslissing voor hun bezoek aan De Vrijstaat of deelname aan Vrijstaat-activiteiten zal betekenen. We doen dit in de loop van deze week.

Deze maatregelen blijven in ieder geval van kracht tot en met maandag 6 april. We hopen dat hiermee de verspreiding van het corononavirus effectief kan worden beperkt en we onze Vrijstaat-activiteiten weer snel kunnen hervatten. We blijven jullie informeren via onze website en social media-kanalen.

Update coronavirus
12 maart 2020

We kunnen ons voorstellen dat onze bezoekers en deelnemers zich afvragen wat de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus betekenen voor hun bezoek aan De Vrijstaat en/of onze activiteiten. Vandaar deze update.

 

Bij De Vrijstaat houden wij de opgegeven richtlijnen vanuit het Ministerie, RIVM en GGD aan.  

 

Zolang scholen en kinderopvang open blijven, gaan (bij voldoende en klachtenvrij personeel) alle Vrijstaat-activiteiten gewoon door. We vragen ouders om kinderen met klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts thuis te houden en ons per mail over hun afwezigheid te informeren. Deze richtlijn nemen wij ook voor ons eigen personeel in acht. Mochten ouders ervoor kiezen om hun kind(eren) zonder klachten toch thuis te laten, dan hebben wij daar uiteraard alle begrip voor.

 

De nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus gelden t/m 31 maart. We volgen alle ontwikkelingen op de voet en zullen tijdig informeren als bovenstaande maatregelen worden aangescherpt.

Hoe wij omgaan met het coronavirus
3 maart 2020

Beste ouders,

De afgelopen tijd is er in de media volop aandacht voor het coronavirus. Nu het coronavirus ook in Nederland is geconstateerd willen wij jullie in dit bericht informeren hoe De Vrijstaat hiermee omgaat.

 

Hoe proberen wij verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
Bij De Vrijstaat houden wij de opgegeven richtlijnen vanuit het Ministerie, RIVM en GGD aan.

Naar aanleiding van de laatste informatie van het RIVM, om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is het van belang om de gebruikelijke gezondheidsmaatregelingen in acht te nemen.

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • NIEUW: schud geen handen

 

Wat te doen bij besmetting?
Mocht jullie zoon of dochter (of een naast gezinslid) op vakantie zijn geweest in één van de onderstaande door het RIVM aangegeven, besmette gebieden:

 • China (inclusief: Macau en Hongkong)
 • Singapore
 • Zuid-Korea
 • Iran
 • De Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië

én als jullie zoon of dochter gezondheidsklachten heeft of de afgelopen twee weken contact heeft gehad met een patiënt met het coronavirus, dan verzoeken wij jullie je kind thuis te houden en direct telefonisch contact op te nemen met de huisarts. In dat geval vragen wij jullie nadrukkelijk om ook ons te informeren via info@devrijstaat.nl .

Voor meer informatie over het coronavirus verwijzen wij je graag door naar de site van het RIVM. Hier vind je de meest actuele informatie en antwoord op de meest gestelde vragen.

Veel groeten,

Het Vrijstaat-team