Home > BSO’s en groepen

Kunsteducatie BSO & groepen

Via een eigenzinnig programma brengt De Vrijstaat kunstenaars, kinderen en jongeren samen om op interactieve wijze vorm te geven aan de persoonlijke en de openbare ruimte. Met een breed aanbod op het gebied van beeldende kunst, digitale media, theater en muziek verkennen en ontwikkelen kinderen hun talenten op diverse niveaus.

Jaarlijks ontwikkelen we een langlopende expositie met een interactief workshopprogramma. Daarnaast bieden we kunsteducatie trajecten aan voor scholen, kinderfeestjes of andere groepen. Nieuw in ons aanbod zijn korte kennismakingscursussen op het gebied van beeldende kunst en theater die wij op de BSO-locatie aanbieden.

Exposities & workshops

Op De Vrijstaat komen kinderen met verschillende kunstvormen in aanraking: beeldende kunst, digitale media en kunst in de openbare ruimte. In onze expositieruimte het Gebouw is het werk van een kunstenaar te zien en er is een atelier waar je geïnspireerd door dit werk zelf aan de slag kunt gaan. De kinderen leren zo vanuit het ambacht te werken aan hun eigen kunstenaarschap. Een bezoek aan De Vrijstaat is kunst maken, ervaren en beleven!

Theater- & KunstCarrousel

De Vrijstaat cursussen zijn gericht op een eerste kennismaking en hebben een laag instapniveau. Iedere les ga je direct aan de slag met een andere techniek en onderzoek je de mogelijkheden van het medium. Na zes lessen presenteer je het geleerde aan je ouders. Het onderzoeken en inzetten van je eigen creatieve kracht is het uitgangspunt. Je werkt met een gekwalificeerde kunstvakdocent die de passie voor het vak graag met kinderen deelt.

Omdat iedere les op zichzelf kan staan is er geen probleem als er een keer een kind afwezig is. Per lessenserie wordt er gekozen voor een thema dat als terugkerend element gebruikt zal worden. Bij het thema zullen bepaalde objecten gekozen worden om mee te werken. Denk bijvoorbeeld bij het thema Herfst aan objecten als de Paraplu of Kaplaarzen. Bij het thema Reizen de objecten Koffer en Fiets.

Groepsleiders

Voor PMers en/of het gehele team kunnen wij trainingen aanbieden om het creatieve vermogen te ontwikkelen en te vergroten. Als onderdeel van een studiedag, een teamuitje of gecombineerd met het bezoek aan een van onze expo’s of voorstellingen.

Visie kunsteducatie

Aanspreekpunt bij De Vrijstaat

LOTTE ROSIER

Lotte Rosier is contactpersoon voor alle programma’s omtrent het voortgezet onderwijs (VO) en de buitenschoolse opvang (BSO).

Neem contact met ons op
Carrousel

Cursustraject voor de BSO

Dit schooljaar bieden we verschillende cursussen aan. Een cursus duurt 5 weken met wekelijks een les van een uur. De laatste les is er een presentatie.

Tarieven carrousel

Onze carrousel is voor minimaal 8 en maximaal 12 kinderen per groep. Kosten voor de cursus als buitenschoolse activiteit zijn € 300,- per cursus. (Buitenschoolse Kunsteducatie 0% BTW).

NuCursus

Kunst- en Theatercarrousel

Thema’s (zelf te kiezen door de BSO)
TheaterCarrousel
• De paraplu (seizoenen)
• De fiets (onderweg, mijn buurt)
• De douche (verandering, lichamelijk)
• De koffer (reizen, vakantie)

KunstCarrousel
• De stoel (transformaties)
• Het eten (voedsel, natuur)
• De reis (landen, culturen)
• De natuur (in de buitenlucht)

Doelgroep:
6-12 jaar
Data:
De TheaterCarrousel wordt gegeven op dinsdag en donderdag. De KunstCarrousel wordt gegeven op maandag en donderdag.
GROEPSBEZOEK

Met de BSO naar onze creatieve werkplaats

Tijdens schoolvakanties ontvangen we in onze creatieve werkplaats BSO-groepen voor een twee uur durend programma. Dit programma is ook te boeken op weekenddagen en door andere groepen, zoals de scouting. Naast het onderstaande programma bieden wij voor BSO’s ook naschoolse activiteiten (NSA) en buitenschoolse activiteiten (BSA). 

Tarieven groepsbezoek

Onze maximale capaciteit bij een expositie is 15 kinderen op 1 begeleider en max. 30 kinderen in totaal. Dit programma kost 150 euro per 15 kinderen (inclusief 21% BTW).

NuCreatieve werkplaats

Groepsbezoek

BSO-bezoeken aan onze creatieve werkplaats vinden plaats buiten onze reguliere openingstijden. Dit is tijdens schoolvakanties mogelijk op maandag (10-12 uur / 13-15 uur) , dinsdag (10-12 uur / 13-15 uur), woensdagochtend (10-12 uur), donderdagochtend (10-12 uur) of vrijdagochtend (10-12 uur). Met minder dan 15 kinderen is het ook mogelijk om tijdens onze reguliere openingstijden te komen. Check hier de kaartverkoop.
MEER INFORMATIE
Doelgroep:
6-12 jaar
Data:
Meivakantie
Zomervakantie
Herfstvakantie
TRAININGEN

Trainingen bij de activiteiten

Voor pedagogisch medewerkers kunnen wij trainingen aanbieden om het creatieve vermogen te ontwikkelen en te vergroten. Als onderdeel van een studiedag, een teamuitje of gecombineerd met het bezoek aan een van onze expo’s of voorstellingen. De trainingen kunnen ook op maat worden ontwikkeld.

Heeft jouw BSO of organisatie een specifieke wens? We maken graag een offerte op maat.