123
6+EXPOSeptember 2018
Home > Activiteiten > Exposities > LATER WORD IK EEN SKELET

LATER WORD IK EEN SKELET

Deze interactieve expo daagt je uit om te zoeken in het verleden en een plek te creëren voor jezelf in de toekomst. Want waar was je voor je geboren werd en waar blijf je als je er niet meer bent? Met deze vragen als uitgangspunt zet kunstenaar Luca Stappers een verrassende speurtocht uit door het Gebouw en ontdek je dingen waarvan je het bestaan niet kon vermoeden!

Kom tranentrekken, DNA invriezen, spelen met schimmen, lichtgevende schedels maken en een interactief kerkhof inrichten voor de doden die jij wilt herinneren. Durf jij te verdwalen in de tussenwereld op zoek naar geesten uit het verleden?

Campagnebeeld LATER WORD IK EEN SKELET

Spoorzoeken

Sporen zijn het tastbare bewijs dat iemand ergens is geweest. We laten allemaal sporen achter omdat we graag gezien willen worden! Via social media delen wat we eten, wie onze dierbaren en onze huisdieren zijn; we instagrammen ons gek. We krassen onze namen in bomen en op muren. Zodat we maar niet zullen worden vergeten… Want wie houdt anders onze herinnering levend in een tijd dat de dood zo zorgvuldig uit ons leven wordt gehouden?

Dia de los Muertos

In Zuid-Amerika herdenken de mensen hun doden met Allerzielen. Dia de los Muertos is een volksfeest dat wordt gevierd met vrolijke optochten en picknicken op de begraafplaats. Wist je dat Halloween hier ook uit is ontstaan? Samen met Luca Stappers bedenken we eigen manieren om de doden een plek te geven in ons leven. Want als we stil kunnen staan bij onze eigen sterfelijkheid kunnen we het leven beter vieren.

Plan je bezoek

Openingstijden
Van 29 september t/m 2 december 2018
Iedere zaterdag en zondag open van 12 tot 17 uur. We zijn extra open op 24, 25 en 26 oktober (herfstvakantie)

Leeftijd
Onze expo LATER WORD IK EEN SKELET is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Locatie
Je vindt LATER WORD IK EEN SKELET in onze expo-ruimte het Gebouw. Navigeer naar Madridstraat 1 en parkeer bij het schoolgebouw (LET OP: dit is betaald parkeren).

Groepsbezoek

Wil je met een groep naar LATER WORD IK EEN SKELET komen? Dat kan. Zo hebben wij:

Kinderfeestjes
Schoolbezoek
BSO-bezoek
DE KUNSTENAAR
Kunstenaar Luca Stappers

Luca Stappers

Luca Stappers is dit jaar Kunstenaar in Huis bij De Vrijstaat. Als beeldend theatermaker werkt hij vaak samen met kinderfilosofe Laura Minderhoud. Dit jaar gaf Luca les op De Vrijstaat KunstAcademie en was hij een van onze kunstenaars bij onze kunstvakantieweek Nomadenkamp.

Tip

Met feestdagen als Halloween en Allerzielen is het najaar hèt moment voor een expo over leven en dood. Werk tijdens de herfstvakantie (wo, vr, zo) zij aan zij met Luca Stappers aan bijzondere lichtsculpturen en loop mee in de Sint Maarten Parade op 10 november.

ALLES OVER DE SINT MAARTEN PARADE
MET DE KLAS NAAR LATER WORD IK EEN SKELET!
Een interactieve expo om het leven te vieren en de dood te omarmen!

Bij de expo LATER WORD IK EEN SKELET ontwikkelen we een educatief programma voor het primair onderwijs. Dit bestaat uit een bezoek aan De Vrijstaat, eventueel aangevuld met een les in de klas.

Bij onze exposities bieden wij qua educatief programma drie opties:

Optie A – expo bezoek van 2 uur: 7,50 euro per leerling*
De leerlingen worden tijdens hun bezoek aan onze expo-ruimte begeleid door twee ervaren educatie-medewerkers van De Vrijstaat en maken kennis met de werkwijze en inspiratie van de kunstenaar. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan het werk met de materialen en technieken van deze kunstenaar.

Optie B – expo bezoek van 2 uur met de kunstenaar: 10 euro per leerling*
De kunstenaar vertelt zelf over zijn of haar werk, beantwoordt vragen en werkt zij aan zij met de leerlingen tijdens de workshops.

Optie C – expo bezoek van 2 uur met de kunstenaar en een les in de klas van 1 uur: 15 euro per leerling*
Voor meer verdieping komt de kunstenaar nog een les in de klas geven.

* Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op een groepsgrootte van minimaal 25 leerlingen. Alle prijzen zijn inclusief materiaalkosten en 0% BTW.

Praktische informatie

Doelgroep
Groep 3 t/m 8

Discipline
Beeldende kunst

Doelen
Creatief denken en doen, reflecteren op wat je doet, samenwerken, sociale en culturele vaardigheden tonen

Data
29 september t/m 2 december 2018

Locatie
Het Gebouw (de expo-ruimte van De Vrijstaat)

Kosten
Vanaf € 7,50 per leerling

Meer informatie
Mail naar info@devrijstaat.nl 

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP
SAMEN MET

LATER WORD IK EEN SKELET is een coproductie met beeldend theatermaker Luca Stappers en kinderfilosofe Laura Minderhoud. In het kader van Creatief Vermogen Utrecht hebben we bij deze expositie een educatief programma voor onze partnerscholen De Klimroos, Hof ter Weide en Sint Maarten School ontwikkeld. LATER WORD IK EEN SKELET wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht.

AL ONZE PARTNERS