123
  • 9+september 2023 - juli 2024KunstAcademie seizoen 2023-2024LocatieDe Vrijstaat

    De Vrijstaat KunstAcademie is voor kinderen en jongeren (9-15 jaar) die het leuk vinden om hun creatieve skills te ontwikkelen. Dicht op de huid van verschillende kunstenaars ga je direct zelf aan de slag met diverse materialen en technieken.

    Een jaar KunstAcademie is 495 euro (aanbetaling 165 euro). Als je een U-pas hebt zijn de kosten 440 euro; wil je (een deel van) de cursus met je U-pas tegoed betalen neem dan contact met ons op via info@devrijstaat.nl. Nog niet meteen inschrijven voor een heel seizoen? Er zijn ook een aantal plekken voor de proefles op 16 september (17,50 euro).


  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

9+KUNSTACADEMIE
Home > Activiteiten > KunstAcademie voor kinderen en jongeren > KunstAcademie seizoen 2023 – 2024

KunstAcademie seizoen 2023-2024

De Vrijstaat KunstAcademie is voor kinderen en jongeren (9-15 jaar) die het leuk vinden om hun creatieve skills te ontwikkelen. Volgens het aloude principe van de meester-gezel-leerling biedt De Vrijstaat KunstAcademie een werkplaats waar je direct het ambacht kunt leren van een kunstenaar. Door dicht op de huid van de kunstenaar te zitten en direct zelf aan de slag te gaan met de geboden materialen en technieken biedt De Vrijstaat een praktijkgerichte leeromgeving.

 

De Vrijstaat richt zich op talentontwikkeling: je kunt de KunstAcademie meerdere jaren volgen. Hoe langer je op de academie zit, hoe meer ervaring je opdoet met verschillende kunstdisciplines en hoe meer je te weten komt over je eigen identiteit als kunstenaar. Voor jongeren die door willen stromen naar het kunstvakonderwijs legt de Vrijstaat KunstAcademie een brede basis en de mogelijkheid tot een uitgebreid portfolio.

Op de Vrijstaat KunstAcademie is naast de kunstenaar een vaste docent aanwezig die een deel van de lessen geeft en die de ontwikkeling van de deelnemers door de jaren heen begeleidt. Tijdens de lessen kun je volop onderzoeken en uitproberen; het creatieve proces is net zo belangrijk als het eindresultaat. We bespreken het gemaakte werk met elkaar, waardoor je ook leert naar kunst van anderen te kijken.

Ieder jaar zijn de drie blokken van de KunstAcademie verdeeld in de drie disciplines beeldende kunst, digitale media en kunst in de openbare ruimte. Met verschillende materialen en technieken geven we vorm aan deze blokken, steeds afsluitend met een eindpresentatie waarin de groep kan laten zien wat ze gemaakt hebben.

Praktische informatie

Leeftijd
9-15 jaar.

Dag en tijdstip
De lessen vinden plaats op zaterdag van 10.00-12.15 uur. Elk blok bestaat uit 10 lessen, inclusief een eindpresentatie.

Data
Proefles
Op zaterdag 16 september is er een proefles voor de KunstAcademie (beperkte plekken beschikbaar).

Blok 1 – Beeldende kunst
23, 30 sept, 7, 28 okt, 4, 11, 18, 25 nov, 2 dec, 9 dec. De eindpresentatie is aansluitend op de laatste les op 9 december van 12.30 tot 14.00 uur.

Blok 2 – Digitale media
13, 20, 27 jan, 3, 10 feb, 2, 9, 16, 23 maart, 6 april. De eindpresentatie is aansluitend op de laatste les op 6 april van 12.30 tot 14.00 uur.

Blok 3 – Kunst in de openbare ruimte
13, 20 april, 18, 25 mei, 1, 8, 15, 22, 29 juni, 6 juli. De eindpresentatie is aansluitend op de laatste les op 6 juli van 12.30 tot 14.00 uur.

Locatie
De boerderij van De Vrijstaat.

Kosten
495 euro voor het cursusjaar (aanbetaling 165 euro). Met een U-pas is het cursusjaar 440 euro; wil je (een deel van) de cursus met je U-pas tegoed betalen neem dan contact met ons op via info@devrijstaat.nl. De proefles op 16 september is 17,50 euro.

Het is ook mogelijk om een aanvraag in te dienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

IMPRESSIE

Ben jij benieuwd of onze KunstAcademie voor kinderen en jongeren iets voor jou is? Check dit filmpje over de Vrijstaat KunstAcademie, gemaakt door Charlie Feld, of bekijk via de blauwe button wat we de afgelopen jaren bij de KunstAcademie deden.

VORIGE SEIZOENEN KUNSTACADEMIE