123
  • 6+Maart 2022 - april 2022 mei - Juni 2022TheaterKeet seizoen 2021-2022LocatieDe Vrijstaat

    Wil jij supergraag theaterles op De Vrijstaat, maar ben je nog te jong voor onze TheaterAcademie? Goed nieuws: komend seizoen gaan we door met de TheaterKeet! Dit programma bestaat uit 6 lessen waarvan de laatste les een masterclass is van een theatermaker. De TheaterKeet is voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar, die hun eerste stappen op het podium willen zetten!

  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

6+Uitfeest 2022zaterdag 10 september
Home > Activiteiten > Opening nieuwe boerderij – Uitfeest zaterdag 10 september

Opening boerderij – Uitfeest

 

Op zaterdag 10 september openen wij voor het eerst de deuren van onze gerenoveerde boerderij! Na bijna een jaar slopen, strippen, breken en bouwen verwelkomen we op deze dag –  tijdens het Uitfeest en Open Monumentendag –  iedereen in ons volledig verbouwde rijksmonument.

Kom op zaterdag 10 september tussen 12.30 en 17.30 uur langs voor live muziek en verschillende creatieve workshops, of leer alle hoeken en gaten van de boerderij kennen via een interactieve speurtocht. Hieronder lees je meer over wat je bij ons kunt doen.

Bouw mee aan een papieren stad (6+)

Bij De Vrijstaat bouw je vandaag mee aan een miniatuurstad van papier. Eerst ga je buiten op onderzoek uit om je te laten inspireren door de architectuur en vormen uit de omgeving. Je kiest een aantal vormen uit waarmee je aan de slag gaat bij onze bouw-tafel. Met verschillende kleuren papier ontwerp je nieuwe gebouwen en maken we samen een klein Leidsche Rijn. Bij De Vrijstaat ben je vandaag even ontwerper, architect én kunstenaar. 

Deze workshop hoort bij doe-expositie De Bouwkeet (6+) die tot eind november ieder zondag te zien is in het expogebouw van De Vrijstaat. Op deze dag is de expo gesloten; de workshop vindt plaats op het terrein van De Vrijstaat, Hof van Monaco 3. 

Workshop kleigerechten maken (6+)

Op een feest mag lekker eten niet ontbreken. Van welk eten word jij écht blij? Bij De Vrijstaat vereeuwig je je lievelingsgerecht in klei. Met verschillende kleuren klei en hulp van de Vrijstaat-kunstenaars ga je aan de slag met je eigen eet-kunstwerk.

Speurtocht in monumentale boerderij

Eindelijk mogen we de gerenoveerde boerderij van De Vrijstaat openen. Na een jaar lang slopen, strippen, breken en bouwen is het monumentale pand bijna klaar voor gebruik! Vandaag openen we voor het eerst de deuren. Met een interactieve speurtocht leiden we je rond door de boerderij en nemen we je mee door de geschiedenis, want ook na de enorme renovatie zijn de oude verhalen nog overal zichtbaar. Zo leer je alle hoeken en gaten van dit rijksmonument kennen. 

Live muziek

Live muziek in onze tuin, verzorgd door onder andere muziekduo Kylassin (oud-deelnemers van VrijSpel).