123
 • NieuwBeperkte oplageJubileum artikelenLocatieOp te halen op De Vrijstaat

  Bestel nu onze exclusieve jubileum-artikelen. Onze CD met 10 jaar aan muzikale hoogtepunten, de scheurkalender voor een jaar lang creatieve ideeën of een setje ansichtkaarten met een terugblik op afgelopen decenium. Op = op!

  3.50

  47 beschikbaar

  10.00

  21 beschikbaar

  1.49

  44 beschikbaar

 • Je winkelmand is momenteel leeg.

  Terug naar winkel

CDMuziekRelease 12 september
Home > Activiteiten > Jubileum > De Vrijstaat Jubileum CD

CD release 10 jaar De Vrijstaat

Er is in de afgelopen 10 jaar veel muziek gemaakt op De Vrijstaat. Al was het maar vanwege de jaarlijkse muziektheatervoorstellingen. Artistiek leider van De Vrijstaat Daphne de Bruin heeft tientallen liedteksten gemaakt, die daarna door (aankomende) professionele muzikanten op muziek zijn gezet.

Ook op andere manieren speelt muziek een rol op De Vrijstaat, bijvoorbeeld in de samenwerking met de opleiding Musician 3.0, of in de begeleiding van jonge bands in het programma Kunstenaar in Huis JONG of onze medewerking aan de wedstrijd voor jonge bands; de Grote Prijs van Leidsche Rijn.

Ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan selecteren we de 10 meest tot de verbeelding sprekende nummers  uit onze voorstellingen en nemen deze opnieuw op. De CD Luister naar de stem van de Grote Vrije Wolf is te beluisteren via Spotify en wordt in kleine oplage uitgebracht op CD. Deze is te koop in onze webshop. Zorg dat je een exemplaar te pakken krijgt!

JUBILEUM

Benieuwd welke feestelijkheden er nog meer worden georganiseerd rondom ons jubileum?

Check het programma
MUZIKANTEN
OVERIGE COMPONISTEN

Erwin van Tuijl (RatMan)

Erwin van Tuijl is muzikant, componist en producent. Hij studeerde Jazz en Pop en Music & Technology aan de HKU. Voor de voorstelling RatMan componeerde hij de muziek van de liedjes. Hij is verbonden aan de Vocal Arts Academy in Leidsche Rijn en heeft een band onder de naam Pocket Knife Army. Bij De Vrijstaat is hij ook betrokken als bandcoach van beginnende bands.

Tess van Hout (Stormvogels)

Tess is als muziekdocent werkzaam in het voortgezet onderwijs. Zij was als bandcoach en zangeres te zien in de voorstellingen Stormvogels en BLAFFEN. Via haar voormalig werk als muziekdocent op het Amadeus Lyceum en Unic bracht zij veel jong talent mee naar De Vrijstaat. In haar huidige functie als kunstdocent op Academie 10 wordt zij ook weer de komende jaren een samenwerkingspartner voor onze educatieve projecten.

Doris en Mees Vervuurt (Fokken!)

Via audities op het Amadeus Lyceum kwamen Doris en Mees Vervuurt bij De Vrijstaat terecht waar zij met hun band voormalige band SOOS meespeelden en de muziek maakten voor de voorstelling Fokken. Mees studeert inmiddels op de HKU-Musician 3.0 en Doris zit op de Toneelschool in Maastricht. Mees speelde in 2019 ook mee in de voorstelling PARADE PAARD.

Pleun Alkemade (DODO live!)

Pleun Alkemade was als drummer te zien in de voorstelling DODO live! waarvoor zij ook een aantal nummers componeerde. Zij studeert aan de HKU-Musician 3.0

Tom Geerlings (De Nacht van de Kakkerlak)

Tom Geerlings werd na audities op het Amadeus Lyceum uitgekozen om onderdeel van de band te vormen bij De Nacht van de Kakkerlak. Hij speelde hier toetsen en componeerde een nummer dat op deze CD is terug te vinden.