123
  • 16+10 juliEindpresentatie Kunstenaar in Huis JONGLocatieDe Vrijstaat

    Kunstenaars in Huis JONG Tessa Herber en Linde van Wingerden presenteren 10 juli het eindresultaat waar ze zo hard naartoe hebben gewerkt! Tessa vertoont haar korte thriller over alcoholgebruik. Linde houdt een Poetry Performance samen met een muzikant.

    Kaartjes kosten 3 euro en zijn inclusief een drankje na afloop van de optredens.

    Wissen
  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

16+Kunstenaar in Huis JONG
Home > Activiteiten > Kunstenaar in huis JONG > Eindpresentatie Kunstenaar in Huis JONG

Eindpresentatie Kunstenaar in Huis JONG

Kunstenaar in Huis JONG is een programma van De Vrijstaat waar jongeren hun eigen project kunnen realiseren. Jaarlijks worden enkele projectplannen uitgekozen zodat jongeren met een ambitie op het gebied van kunst- en cultuur hun droom waar kunnen maken. Het eigenaarschap ligt volledig in de handen van de jonge kunstenaars, maar zij worden ondersteund door experts die bij hun projectplan passen.

Op 10 juli presenteren twee Kunstenaars in Huis hun projecten waar zij de afgelopen maanden aan hebben gewerkt. Tessa Herber toont haar film Onze vader die in de hemel zijt en Linde van Wingerden speelt haar performance Gestagneerde Teringbende.

In een intieme coronaproof setting kun je deze wereldpremières bijwonen op De Vrijstaat.

Praktische info

Datum
Vrijdag 10 juli 2020

Tijden
Van 20:00 tot 21:00 uur en van 21:30 tot 22:30 uur

Leeftijd
16+

Locatie
De Boerderij van De Vrijstaat

Kosten
3 euro inclusief een drankje na afloop

We hebben plek voor max. 20 bezoekers per ronde. Vooraf reserveren is verplicht ivm coronamaatregelen.

Première Gestagneerde Teringbende performance van Linde van Wingerden

Gestagneerde Teringbende brengt een gebroken liefdesrelatie in kaart en zoekt naar een ‘sweet revanche’. Associatief, soms schreeuwend, soms fluisterend, kwetsbaar, verleidelijk of in de aanval; met deze performance rekent een jonge vrouw af met de liefde die haar ooit in zijn greep hield. Samen met muzikant James de Jong laat Linde haar teksten van het papier af komen.


Linde (21 jaar): “Met deze voorstelling wil ik graag een nieuwe richting inslaan. Ik schrijf al verhalen en gedichten sinds ik kan lezen en schrijven, ik dans en ik speel graag toneel. Deze interesses wilde ik combineren en dat is uitgekomen op iets wat meer ‘performance’ in zich heeft dan een poëzievoordracht en poëtischer is dan een toneelvoorstelling, iets ertussenin.

Ik ben heel blij dat ik mee heb gedaan aan het project Kunstenaar in Huis. Ik vind het zelf vaak moeilijk om interessante ideeën daadwerkelijk ten uitvoer te brengen en daar heb ik binnen dit project de perfecte hulp bij gekregen.

Ook ben ik via De Vrijstaat in contact gekomen met James, die me heeft geholpen een extra dimensie aan de voorstelling toe te voegen door er prachtige soundscapes voor te maken en me daarmee nog meer heeft geïnspireerd.”

Première van de korte film Onze vader die in de hemel zijt van Tessa Herber

Onze vader die in de hemel zijt gaat over Gudo die zijn vader heeft verloren. Gudo’s vriend, Jurrijn had een goede band met Gudo’s vader en wil hem daarom eren. Maar Gudo wil daar niks van weten, want hij heeft alle reden om zijn vader te haten. Vanaf dat moment achtervolgt Gudo’s vader hem. Gudo wilt maar een ding en dat is van hem af.

Tessa (18 jaar): “Mijn droom is om films te maken die mensen entertainen maar ook laten verdwalen in iemands verhaal. Het kan een uitvlucht bieden voor de kijker maar hen ook op nieuwe ideeën brengen.

Ik ben erg geïnteresseerd in alle facetten van het film maken. Ik kan op dit moment nog niet kiezen voor een richting. Mijn ideale beroep is eigenlijk van alles wat!

Om dit doel te bereiken heb ik toelating gedaan voor de opleiding Audio Visuele Media bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Het Kunstenaar in Huis JONG project heb ik aangegrepen om een korte film te maken voor mijn toelatingsexamen. Ik ben uiteindelijk aangenomen!

Tijdens het Kunstenaar in Huis project kreeg ik coaching van scenarioschrijver Paul Feld. Charlie Feld, die zelf de opleiding Audio Visuele Media heeft afgerond, begeleidde mij bij het videoproces. In verschillende sessies hebben we gewerkt aan de film waarbij ik zelf de touwtjes in handen had, maar wel hulp kreeg van mensen uit het vak.

Uiteindelijk stond ik samen met een mooie groep aan acteurs en een cameraman klaar om te filmen. Door corona was dit lastig, maar met wat aanpassingen konden we uiteindelijk op een coronaproof manier verder gegaan met het filmen. Omdat dit mijn eerste echte keer regisseren was, waren de draaidagen een heel erg mooi leermoment.”

Credits

Titel: Onze vader die in de hemel zijt
Cast: Freek Aertssen (Gudo), Jimmie Feld (Jurrijn), Hans Gommer (Evert, de vader), Zohra Jenezon (vriend)
Crew: Anbiya Popal (camera), Zohra Jenezon (productie-assistente) en Tessa Herber (regisseur, producent, editor en schrijfster)