Kunstacademie voor kinderen en jongeren!

“Kunst maken is veel meer dan tekenen en schilderen alleen.” 

Op De Vrijstaat KunstAcademie maken kinderen en jongeren (9-15 jaar) kennis met veel verschillende kunstvormen, materialen en technieken, ideeën en kunstenaars.

In de werkplaats werk je intensief samen met verschillende kunstenaars. Zo leer je hoe zij werken, wat zij belangrijk vinden en wat hun inspiratiebronnen zijn. Alle kunstenaars hebben werk dat past bij de belevingswereld van kinderen en hebben er plezier in om hun kennis te delen en hun vak aan kinderen door te geven.

Je geeft je op voor een heel seizoen (september-juni) en werkt met drie verschillende kunstenaars. Ieder blok is anders en je werkt steeds verder aan het ontwikkelen van je eigen kunstenaarschap. 

Inschrijven

Het eerste cursusblok is inmiddels van start gegaan. In het tweede lesblok in januari hebben we weer een paar plaatsten beschikbaar. Ben je geïntereseerd, stuur dan een mailtje naar info@devrijstaat of bel ons (030-3030012) voor meer informatie. 

Op 25 november kun je een kijkje komen nemen tijdens openbare presentatie van de deelnemers die nu met Eline Janssens aan het werk zijn

Seizoen 2017-2018

KERAMIEK – 9 september t/m 25 november 2017
Klei om kunst te maken: samen met beeldend kunstenaar Eline Janssens ga je tegels maken, bakstenen glazuren en beelden van klei maken. Samen vormen de onderdelen kunstobjecten voor buiten, want dat is het grote voordeel van keramiek: het wordt door glazuren mooi van kleur en kan tegen wind en weer.


THEATRALE INSTALLATIE – 13 januari t/m 7 april 2018
Aan de hand van filosofische gesprekken tot kunst komen… hoe doe je dat? Samen met beeldend theatermaker Luca Stappers en filosofe voor kinderen Laura Minderhoud ga je een zoektocht aan naar vorm en inhoud. Hoe zet jij een idee om in een theatrale installatie?


FOTOGRAFIE – 14 april t/m 7 juli 2018
Van kunstenaar Elsbeth Pijnappels leer je hoe je een verhaal kunt vertellen met foto’s en welke beeldende technieken je daarvoor kunt gebruiken. De omgeving van De Vrijstaat vormt de inspiratie voor het verhaal. 

Seizoen 2016 - 2017

Ieder seizoen werken de kinderen en jongeren gedurende drie blokken intensief samen met verschillende kunstenaars. In de werkplaats werken ze met de materialen en technieken van de kunstenaar en leren zo het ambacht van de meester. In 2016-2017 waren dit Rikkert Paauw, Moniek van der Kaaden en Jochen Lange. Nieuwsgierig wat zij maakten? Kijk hier.

Lees alle info in onze folder

Praktische informatie

TIJDEN

De lessen zijn op zaterdag. De ochtendgroep heeft les van 10.00-12.45 uur en de middaggroep van 12.15-15.00 uur. De groepen worden ingedeeld naar leeftijd en niveau. Beide groepen lunchen gezamenlijk tussen 12.00-13.00 uur. Tijdens schoolvakanties is er geen les. Elk blok bestaat uit 10 lessen, inclusief een eindpresentatie. 

KOSTEN

De deelnamekosten zijn 420 euro voor het hele jaar (30 lessen). Lunch en materiaalkosten zijn inbegrepen. Het is mogelijk om dit bedrag te betalen met budget van de U-pas of een aanvraag in te dienen bij het Jeugdcultuurfonds

Wat je kunt verwachten

AmbachtLeer het ambacht direct van de meester volgens het aloude principe van de meester-gezel-leerling. 

TalentontwikkelingHoe langer je de academie volgt, hoe meer je te weten komt over je eigen identiteit als kunstenaar.   

WerkwijzeHet creatieve proces is net zo belangrijk als het eindresultaat. 

De werkplaats met materialen en gereedschappenVan spuitbussen en houtskool tot licht en computers.

EindpresentatieLeer hoe je je eigen werk goed kunt presenteren en hoe je samen een tentoonstelling inricht van verschillende kunstwerken. 

Lees meer

Foto's De Vrijstaat KunstAcademie

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes