Kunstacademie seizoen 2017-2018

 FOTOGRAFIE – 14 april t/m 7 juli 2018

Van kunstenaar Elsbeth Pijnappels leer je hoe je een verhaal kunt vertellen met foto’s en welke beeldende technieken je daarvoor kunt gebruiken. De omgeving van De Vrijstaat vormt de inspiratie voor het verhaal. 


 THEATRALE INSTALLATIE – 13 januari t/m 7 april 2018

Aan de hand van filosofische gesprekken tot kunst komen… hoe doe je dat? Samen met beeldend theatermaker Luca Stappers en filosofe voor kinderen Laura Minderhoud ga je een zoektocht aan naar vorm en inhoud. Hoe zet jij een idee om in een theatrale installatie?


Afgerond: KERAMIEK 


9 september t/m 25 november 2017

Klei om kunst te maken: samen met beeldend kunstenaar Eline Janssens hebben de cursisten tegels gemaakt, bakstenen geglazuurd en beelden van klei gemaakt. Daarna is er gewerkt aan het ontwerp voor het kunstwerk IK ZIT OP KUNST: een combinatie van zitmeubels en vrolijk gekleurde masten die we willen plaatsen op verschillende plekken rond onze boerderij. Dankzij 100 donateurs die onze crowfundcatie tot een succes maakten, kunnen we dit kunstwerk ook daadwerkelijk realiseren. In het voorjaar wordt IK ZIT OP KUNST gemaakt en geplaatst.

Wat kun je op de academie verwachten?

Ambacht - Leer het ambacht direct van de meester volgens het aloude principe van de meester-gezel-leerling. 

Talentontwikkeling - Hoe langer je de academie volgt, hoe meer je te weten komt over je eigen identiteit als kunstenaar.   

Werkwijze - Het creatieve proces is net zo belangrijk als het eindresultaat. 

De werkplaats met materialen en gereedschappen - Van spuitbussen en houtskool tot licht en computers.

Eindpresentatie - Leer hoe je je eigen werk goed kunt presenteren en hoe je samen een tentoonstelling inricht van verschillende kunstwerken. 

Lees meer

Seizoen 2016 - 2017

Ieder seizoen werken de kinderen en jongeren gedurende drie blokken intensief samen met verschillende kunstenaars. In de werkplaats werken ze met de materialen en technieken van de kunstenaar en leren zo het ambacht van de meester. In 2016-2017 waren dit Rikkert Paauw, Moniek van der Kaaden en Jochen Lange. Nieuwsgierig wat zij maakten? Kijk hier.

Kunstacademie voor kinderen en jongeren!

“Kunst maken is veel meer dan tekenen en schilderen alleen.” 

Op De Vrijstaat KunstAcademie maken kinderen en jongeren (9-15 jaar) kennis met veel verschillende kunstvormen, materialen en technieken, ideeën en kunstenaars.

In de werkplaats werk je intensief samen met verschillende kunstenaars. Zo leer je hoe zij werken, wat zij belangrijk vinden en wat hun inspiratiebronnen zijn. Alle kunstenaars hebben werk dat past bij de belevingswereld van kinderen en hebben er plezier in om hun kennis te delen en hun vak aan kinderen door te geven.

Je geeft je op voor een heel seizoen (september-juni) en werkt met drie verschillende kunstenaars. Ieder blok is anders en je werkt steeds verder aan het ontwikkelen van je eigen kunstenaarschap. 

Praktische informatie

TIJDEN
De lessen zijn op zaterdag van 10.00-12.30. Tijdens schoolvakanties is er geen les. Elk blok bestaat uit 10 lessen, inclusief een eindpresentatie. 

KOSTEN
De deelnamekosten zijn 420 euro voor het hele jaar (30 lessen). Een pauzehap en materiaalkosten zijn inbegrepen. Het is mogelijk om dit bedrag te betalen met budget van de U-pas of een aanvraag in te dienen bij het Jeugdcultuurfonds.

INSCHRIJVEN
Het tweede cursusblok is inmiddels gestart. In het derde lesblok in april hebben we weer een paar plaatsten beschikbaar. Je kunt je ook al opgeven voor de cursus 2018-2019. Ben je geïntereseerd, stuur dan een mailtje naar info@devrijstaat of bel ons (030-3030012) voor meer informatie.

Lees alle info in onze folder

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes