123
  • 10+oktober 2022 - juni 2023TheaterAcademie seizoen 2022 – 2023LocatieDe Vrijstaat

    Voor kinderen en jongeren die het theatervak in de praktijk willen leren bieden wij een traject waarin je toe werkt naar een theatervoorstelling waar je onderdeel gaat uitmaken van een professionele cast. De kinderen en jongeren spelen uiteindelijk mee in de jaarlijkse Vrijstaat-voorstelling.


  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

10+THEATERACADEMIEoktober 2022 - juni 2023
Home > Activiteiten > TheaterAcademie voor kinderen en jongeren > TheaterAcademie seizoen 2022-2023

TheaterAcademie seizoen 2022-2023

Voor kinderen en jongeren die het theatervak in de praktijk willen leren bieden wij een traject waarin je een jaar lang naar een echte theatervoorstelling van De Vrijstaat toewerkt. Hiervoor maak je onderdeel uit van een professionele cast. 

 

Kinderen (10+) en jongeren (12+) die graag toneelspelen en theater maken kunnen zich inschrijven voor een jaarprogramma. In drie blokken van acht weken werk je aan het ontwikkelen van jezelf als acteur onder leiding van een speldocent en ervaren theatermakers. Deze lessen en repetities worden verzorgd door de professionals van de cast en werken toe naar deelname in de jaarlijkse voorstelling van De Vrijstaat. Van basistechnieken en elementaire toneeltraining tot personage- en scèneontwikkeling; in dit jaartraject leer je de kneepjes van het vak.

Benieuwd of de TheaterAcademie iets voor jou is? Check dan hier de foto’s  of de videoregistratie van Het Visseninternaat (8+), onze voorstelling van vorig jaar. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Thomas Lenden.

De lessen

In het eerste blok krijg je elementaire spellessen en werk je aan je basisvaardigheden. Je leert je lichaam als je belangrijkste instrument kennen via fysieke trainingen, oefeningen en improvisaties.

Tijdens het tweede blok staat het ontwikkelen van personages en scenes centraal. Je gaat dan aan de slag met het thema van de voorstelling en gaat gezamenlijk invulling geven aan de scenes waarin je mee gaat spelen en die onderdeel vormen van de eindvoorstelling.

In het laatste blok repeteer je met de professionele acteurs en de regisseur samen aan de voorstelling. Uiteindelijk komt alles samen in de montageweek die voorafgaat aan de voorstellingenreeks.

TheaterAcademie De Vrijstaat

TheaterKeet 7+

Wil jij supergraag theaterles op De Vrijstaat, maar ben je nog te jong voor onze TheaterAcademie? Goed nieuws: komend seizoen gaan we door met de TheaterKeet! Dit programma bestaat uit 6 lessen waarvan de laatste les een masterclass is van een theatermaker. De TheaterKeet is voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar, die hun eerste stappen op het podium willen zetten!