NULpunt

Dit jaar start De Vrijstaat een bijzondere nieuwe samenwerking met de opleiding Musician 3.0 van HKU. Gedurende 5 avonden verdeeld over het jaar bezetten studenten van deze conservatoriumopleiding De Vrijstaat.

 In de Wagenschuur, de Achtertuin, de Woonkamer of op de Deel: onze locatie dient als inspiratieplek voor jonge muziekmakers die graag van zich laten horen. Cross-overs tussen disciplines, onverwachte performances, een hartverscheurend liefdesduet of scheurend harde muzikale botsingen: in NULpunt omarmen we iedere theatrale ontmoeting.

 De Vrijstaat biedt hiermee een podium voor jonge Utrechtse kunstenaars en creëert ruimte voor de kunst van de toekomst. Welkom op De Vrijstaat NULpunt! Wie kennis wil maken met deze nieuwe generatie muzikanten kan op De Vrijstaat terecht op 31 januari, 28 maart, 30 mei en 25 juli.


Finalisten Grote Prijs bekend

The Cliffs, Soulid Rocks, First Steps, Phoenix, Superb Birds of Paradis, Saltlands; dit zijn de finalisten van de Grote Prijs van Leidsche Rijn. Kom op 21 december naar de finale om te zien en horen wie er wint (21:00 uur. Azotod).

De Vrijstaat Kunstacademie: ook voor jongeren

 

“Kunst maken is veel meer dan tekenen en schilderen alleen.” 

Op De Vrijstaat KunstAcademie maken kinderen en jongeren (9-15 jaar) kennis met veel verschillende kunstvormen, materialen en technieken, ideeën en kunstenaars.

In de werkplaats werk je intensief samen met verschillende kunstenaars. Zo leer je hoe zij werken, wat zij belangrijk vinden en wat hun inspiratiebronnen zijn. Alle kunstenaars hebben werk dat past bij de belevingswereld van kinderen en hebben er plezier in om hun kennis te delen en hun vak aan kinderen door te geven.

Je geeft je op voor een heel seizoen (september-juli) en werkt met drie verschillende kunstenaars. Ieder blok is anders en je werkt steeds verder aan het ontwikkelen van je eigen kunstenaarschap. Check hier voor meer info.

Kunstenaar in huis JONG

Muziek, theater, fotografie of beeldende kunst… Waar droom jij van? Wil jij je eigen kunstproject realiseren?
  
Vanaf 2019 biedt De Vrijstaat jonge mensen die hun kunstenaarschap verder willen ontwikkelen een thuisbasis en begeleiding bij het realiseren van hun eigen project. Het programma Kunstenaar in Huis JONG is een unieke vorm van artists in residence voor jongeren en kunstenaars in wording. De Vrijstaat biedt deze jonge talenten: een werkplaats, expertise-uren met een kunstenaar uit ons netwerk, productionele ondersteuning (planning, fondsenwerving, communicatie en uitvoering), een podium/presentatieplek en een financiële bijdrage.

Ben jij ouder dan 16 jaar en zie jij jezelf als een toekomstige kunstenaar met ambitie? Stuur vóór 1 maart een mail naar daphne@devrijstaat met een omschrijving van jouw project. Wij maken een selectie uit deze inzendingen en begeleiden op deze wijze twee of drie jonge kunstenaars in het uitvoeren van hun project.

Vrijstaat Kunstvakantieweek

Tijdens de Vrijstaat Kunstvakantieweek werken kinderen en jongeren (9-16 jaar) samen met kunstenaars toe naar een openbare presentatie. In augustus 2018 was het thema Nomaden; een week lang hard werken die uitmondde in een driedaags festival vol dans, muziek, theater en onvervalste kofferbakkunst, hardewerkende bevlogen kinderen en jongeren, enthousiaste bezoekers en zo nu en dan een spatje regen. Klik hier voor een uitgebreide terugblik.

De 12+ groep werkte met De Dansers aan een spectaculaire dansperformance op het Berlijnplein.

KLUB19

KLUB19 is de online community voor jongeren die wonen/naar school gaan in Leidsche Rijn of Vleuten-De Meern, die geinteresseerd zijn in muziek, dans, theater, games, nieuwe media en meer! Kijk op de KLUB19 facebook voor het laatste nieuws!
 

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes