Digitale werkplaats ROBOTS

Robot-knuffelen, je smartphone in een echte vriend veranderen of robots ontleden: het kan allemaal in de digitale werkplaats ROBOTS. Samen met het Utrechtse medialab SETUP onderzoeken we de relatie tussen mens en machine.

Vanuit het jaar 2060 kijken we terug in de tijd. Aan het einde van de vorige eeuw was een tablet om te Netflixen nog toekomstmuziek, terwijl er in 2060 wellicht een robot voor de klas staat. We gaan tijdreizen met kunstenaar Casper de Jong en ontdekken met welke soorten robots hij tijdens zijn leven te maken heeft gehad. 

In het ROBO-lab kunnen kinderen kijken, experimenteren, filosoferen en uitvinden hoe onze relatie met robots er in 2060 uit zal zien. Met prikkelende vragen en opdrachten zetten we jong en oud aan het denken over een heel actueel thema. 

Praktische informatie

ENTREE 5 euro per persoon | 17,50 euro voor een gezin | korting met U-pas/CJP-pas 

OPENINGSTIJDEN  Vanaf 3 februari tot en met 2 april iedere zaterdag en zondag open van 12 tot 17 uur. In de schoolvakantie zijn we extra open op woensdag 28 februari, donderdag 1 en vrijdag 2 maart.

ADRES ROBOTS vind je in het Gebouw, de kunstwerkplaats van De Vrijstaat. Het Gebouw ligt aan de rotonde tussen de Gele Brug en Parkwijk. Tip: navigeer naar Madridstraat 1 en parkeer de auto bij het schoolgebouw. Vanaf hier zijn het Gebouw en onze boerderij te voet bereikbaar. 

Het Gebouw, de expo-ruimte van De Vrijstaat

TOEGANKELIJKHEID ROBOTS is beperkt toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Voor vragen over toegankelijkheid: bel met De Vrijstaat (di-vr 030-3030012), dan kijken we wat er mogelijk is.

Met de klas naar ROBOTS?

Door de week kun je met de klas naar ROBOTS. Voor meer informatie kijk op onze educatiepagina onder "binnenschoolporgramma 2017/2018". 

Leuke workshops voor nieuwsgierige jongens en meisjes

"Digitale werkplaats is supertof!" "Wat ons betreft een echte aanrader"

Saskia en Laura bezochten ROBOTS met hun kinderen en waren heel enthousiast. Lees de blogs  op kidseropuit (Saskia) en bier & appelsap (Laura). 

Reserveren ROBOTS

Wil je zeker weten dat er plaats is in de digitale werkplaats ROBOTS? Reserveer dan een plekje om 12.30 of 15.00 uur. Dat kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren. Je betaalt niets extra, alleen je toegangskaartje voor ROBOTSEr is plek voor max. 15 personen per groep! De eerste twee weekenden waren volledig uitverkocht. Reserveer op tijd voor een komend weekend. 

RESERVEER NU

Gemaakt door...

ROBOTS wordt bedacht en gemaakt door kunstenaar Casper de Jong samen met medialab SETUP. Casper de Jong studeerde in 2017 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Casper maakt interactieve installaties over kunst en techniek. Bijvoorbeeld Het Algoritmisch Museum dat te zien was tijdens de Dutch Design Week en in de Bibliotheek Utrecht. 

Mede mogelijk gemaakt door...

ROBOTS is tot stand gekomen mede dankzij de finaciële steun van Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en BankGiro Loterij Fonds.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes