Pop-up

Dit najaar tovert poppenmaker Jochen Lange onze expositieruimte om tot een groot poppenhuis waar in alle hoeken en gaten de meest wonderlijke wezens vertoeven. In de pop-up werkplaats leer je hoe je zelf een pop maakt en in het pop-up theater creëer je een verhaal en omgeving voor jouw personage. Experimenteer met poppenspel, beweging en sfeer. Leer alles over ruimtelijk vormgeven en het verbeelden van een zelfbedacht karakter.

Poppen worden al eeuwenlang gemaakt in alle delen van de wereld. Marionetten, handpoppen, stokpoppen of schaduwfiguren; ze brengen een magische wereld met zich mee waarin de grens tussen levenloos en levend niet meer telt.

Animatiestudio Vrijstaat

In het begin van het jaar 2016 kon je bij Animatiestudio Vrijstaat een duik nemen in de wereld van illustratie en animatie. Zo ontdekte je in de speciaal ingerichte bioscoop dat animatie heel veel vormen kent. In de werkplaats ben jij zelf de animator!

 Animatiestudio Vrijstaat

ANIMATIE WERKPLAATS

Moniek van der Kaaden van de AnimatieTafel liet zien en leerde je hoe je zelf animaties kon maken. Daarbij kon je experimenter met diverse technieken. Zo kon je je eigen laten bewegen in 2D, met klei een verhaal maken en zelf een live action filmpje maken op onze AnimatieVloer. Bekijk hier een selectie animatiefilms die onze bezoekers hebben gemaakt. 

TEKENATELIER

Hier kon je kennis maken met het werk van illustrator Pépé Smit en daarna kon je zelf aan de slag gaan in het tekenatelier. Eigen gemaakte tekeningen kwamen tot leven in een eigen bedachte wereld. 

INSTALLATIE TIK TIK TOK

Ook was te zien: de video-installatie met stopmotion-animatie Tik Tik Tok van Inti Mego & Zaou Vaughan. Bij Tik Tik Tok kun je binnen kijken in de huisjes van het wollen wolken volkje. 

Praktische informatie

ENTREE 5 euro per persoon | 17,50 euro voor een gezin | korting met U-pas/CJP-pas
Let op: de kaartjes voor de expo koop je in het Gebouw

OPENINGSTIJDEN  Vanaf 28 januari tot en met 2 april iedere zaterdag en zondag open van 12 tot 17 uur. In de voorjaarsvakantie zijn we extra open op woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 maart.WEGENS SUCCES VERLENGD! NOG T/M 16 APRIL ELK WEEKEND TE BEZOEKEN!

ADRES Animatiestudio Vrijstaat vind je in het Gebouw, de expositieruimte van De Vrijstaat. Het Gebouw is op de hoek van de Grauwaartsingel en de Laurierweg. Direct naast restaurant De Baai. Hier kun je ook de auto parkeren. Let op! In Leidsche Rijn wordt volop gebouwd dus de bereikbaarheid verandert nog wel eens! Check voor vertrek de meest recente update

Animatiestudio Vrijstaat

Moniek van der Kaaden

Moniek van der Kaaden was vier jaar uitvoerend producent Nieuwe Media op het Cinekid Festival. Hoogtepunt waren voor haar de workshops op de AnimatieWerkplaats, waar kinderen als 'animators in de dop' aan de slag gingen. Met haar eigen bedrijf AnimatieTafel ontwikkelt ze nu cultuur educatief aanbod binnen fotografie en nieuwe media. Ze geeft workshops waarbij old-school cut- out animaties favoriet zijn. Over haar fascinatie voor het geven van animatieworkshops aan kinderen zegt Moniek: "Het mooiste magische moment is als de kinderen ontdekken dat hun tekeningen tot leven komen. Het is een beetje toveren!"

Pépé Smit

Pépé Smit is beeldend kunstenaar en illustrator. Ze maakt foto’s, video-installaties en animaties. Ze tekent en fotografeert o.a. voor het NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer. Ook schrijft en illustreert Pépé Smit prentenboeken.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes