Animatiestudio Vrijstaat

WEGENS SUCCES VERLENGD! NOG T/M 16 APRIL ELK WEEKEND TE BEZOEKEN.

Kom deze winter naar Animatiestudio Vrijstaat (in Het Gebouw) en duik in de wereld van illustratie en animatie. Ontdek in de speciaal ingerichte bioscoop dat animatie heel veel vormen kent. In de werkplaats ben jij zelf de animator!

 Animatiestudio Vrijstaat

ANIMATIE WERKPLAATS

Laat je inspireren door Moniek van der Kaaden van de AnimatieTafel en leer hoe je zelf animaties maakt. Experimenteer met diverse technieken. Breng je tekeningen in beweging in 2D, klei een verhaal en maak een live action filmpje op onze AnimatieVloer. Wie weet speel je straks zelf de hoofdrol in je eigen animatie. Bekijk hier een selectie animatiefilms die onze bezoekers de afgelopen weken maakten. 

TEKENATELIER

Dankzij tekeningen komen prentenboeken tot leven! Maak kennis met het werk van illustrator Pépé Smit en ga in het tekenatelier zelf aan de slag. Met je eigen tekening als basis blaas je leven in een door jou bedachte wereld. 

INSTALLATIE TIK TIK TOK

Ook te zien: de video-installatie met stopmotion-animatie Tik Tik Tok van Inti Mego & Zaou Vaughan. Bij Tik Tik Tok kun je binnen kijken in de huisjes van het wollen wolken volkje. 

Praktische informatie

ENTREE 5 euro per persoon | 17,50 euro voor een gezin | korting met U-pas/CJP-pas
Let op: de kaartjes voor de expo koop je in het Gebouw

OPENINGSTIJDEN  Vanaf 28 januari tot en met 2 april iedere zaterdag en zondag open van 12 tot 17 uur. In de voorjaarsvakantie zijn we extra open op woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 maart.WEGENS SUCCES VERLENGD! NOG T/M 16 APRIL ELK WEEKEND TE BEZOEKEN!

ADRES Animatiestudio Vrijstaat vind je in het Gebouw, de expositieruimte van De Vrijstaat. Het Gebouw is op de hoek van de Grauwaartsingel en de Laurierweg. Direct naast restaurant De Baai. Hier kun je ook de auto parkeren. Let op! In Leidsche Rijn wordt volop gebouwd dus de bereikbaarheid verandert nog wel eens! Check voor vertrek de meest recente update

Animatiestudio Vrijstaat

Niks missen? Reserveer de workshop!

Wil jij alle animatietechnieken uitproberen? Volg de workshop waarbij je in twee uur alle opdrachten doet. De workshop start om 12.30 uur en om 15.00 uur. Reserveer een plekje via info@devrijstaat.nl. Let op: reserveren kan tot vrijdagmiddag 17.00uur voor het aankomende weekend. 

WEGENS SUCCES VERLENGD! NOG T/M 16 APRIL ELK WEEKEND TE BEZOEKEN!

Moniek van der Kaaden

Moniek van der Kaaden was vier jaar uitvoerend producent Nieuwe Media op het Cinekid Festival. Hoogtepunt waren voor haar de workshops op de AnimatieWerkplaats, waar kinderen als 'animators in de dop' aan de slag gingen. Met haar eigen bedrijf AnimatieTafel ontwikkelt ze nu cultuur educatief aanbod binnen fotografie en nieuwe media. Ze geeft workshops waarbij old-school cut- out animaties favoriet zijn. Over haar fascinatie voor het geven van animatieworkshops aan kinderen zegt Moniek: "Het mooiste magische moment is als de kinderen ontdekken dat hun tekeningen tot leven komen. Het is een beetje toveren!"

Pépé Smit

Pépé Smit is beeldend kunstenaar en illustrator. Ze maakt foto’s, video-installaties en animaties. Ze tekent en fotografeert o.a. voor het NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer. Ook schrijft en illustreert Pépé Smit prentenboeken.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes